Branddøre i Lejerbos kældre skal tjekkes

Branddøre i Lejerbos kældre skal tjekkes

Lejerbo henstiller til, at beboere henvender sig til deres ejendomskontor, hvis de er i tvivl om branddørenes funktion

I forlængelse af sagen om brandsikring i Lejerbos afdeling Sønderkærgården undrer en beboer sig over, hvorfor branddøre i andre afdelinger ikke slutter tæt. Beboeren mener, at det er et problem i flere ejendomme.

Hvidovre Avis har været med beboeren på rundtur i kældrene i ejendommene på blandt andet Arnold Nielsens Blvd. 17 og i nummer 29.

Er det alle branddøre i ejendommenes kældre, der er problematiske?

- Jeg har ikke været i alle kældrene, men i de her opgange er der i hvert fald branddøre, der står på klem eller ikke slutter tæt, siger beboeren.

Gennem rundturen i kældrene viser der sig adskillige branddøre, der som beboeren siger, står på klem eller er utætte.

Branddøre bør være lukkede

Hvidovre Avis har spurgt Lejerbo, om boligselskabet er bekendt med problemstillingen. Lejerbos administrerende direktør, Palle Adamsen, svarer:

- I forhold til branddøre er det klart, at døre med brandteknisk funktion bør være lukkede, og de må naturligvis ikke fastholdes, ligesom de til alle tider skal være velfungerende. Hvis dørene er udstyret med ABDL (Automatisk Branddørlukning, red.) kan de stå åbne, men lukkes så automatisk hvis en brand eller røg aktiverer lukkemekanismen. Endelig er det heller ikke alle døre i fx. kældre, der er branddøre, og disse kan derfor helt uproblematisk stå helt eller delvist åbne, svarer direktøren.

Palle Adamsen tilføjer, at boligselskabet ikke før nu har været bekendt med, at der kan være en problemstilling med branddørenes funktion i de nævnte opgange,

- Vi har ikke – før henvendelsen fra Hvidovre Avis – kendt til, at der skulle være defekte eller spærrede branddøre i den boligafdeling, der ligger på bl.a. Arnold Nielsens Boulevard 17. Men vi har naturligvis bedt det lokale ejendomskontor om at tjekke afdelingens branddøre igennem. Og så vil vi generelt gerne opfordre vores beboere til at gå til deres lokale ejendomskontor med henvendelser af denne type i stedet for medierne, slutter Palle Adamsen.

 

red