Chokfyring af topchef i Hvidovre Kommune

Chokfyring af topchef i Hvidovre Kommune

Michael S. Daugaard, chef for Vej- og Park, Miljø og Klima, ”smidt ud” efter 20 års virke

Det har rystet de fleste i administrationen og på en række kommunale arbejdspladser, at Hvidovre Kommunes økonomiudvalg forleden fyrede – eller ”frisatte” – en af de mest udadvendte chefer i administrationen, Michael S. Daugaard, leder af Vej-og Parkafd., Miljø- og Klimachef med ca. 90 ansatte.

Det sker efter ikke mindre end 20 års ansættelse, med et kolossalt arbejdsområde, hvor han nok har været den kommunale medarbejder der har haft mest faglig kontakt til borgerne, bl.a. omkring veje, natur, miljø og grønne områder, rottebekæmpelse, affald og genbrig, samt ikke mindst den kollektive trafik. Der er ca. 90 ansatte i afdelingerne.

Fratrædelsesaftale!

Hvidovre Avis har flere gange – siden den chokerende meddelelse slap ud i fredags – forsøgt at få en begrundelse eller en kommentar fra borgmesteren og økonomiudvalgets medlemmer. Uden held, men i går indløb dette kortfattede svar fra borgmester Anders Wolf Andresen:

– Jeg forstår at det vækker interesse. Men alt hvad jeg, eller nogen anden i kommunen kan sige er, at ”Kommunen har indgået en gensidig fratrædelsesaftale med Vej- og Parkchef Michael S. Daugaard. Michael har været chef for Vej- og Parkafdelingen igennem mange år, og kommunen takker ham for hans arbejdsindsats igennem årene”.

Tak til alle

Michael Daugaard ønsker heller ikke at kommentere sagen for nuværende: – Det er selvfølgelig svært og vemodigt efter 20 gode arbejdsår, men der er indgået en fratrædelsesaftale, og den respektere jeg. Dog føler jeg trang til at takke mine mange dygtige og trofaste medarbejdere og bestemt også de mange Hvidovreborgere, og mennesker fra institutioner, bestyrelser og andre, jeg har været i god samarbejdskontakt med.

Det sidste ord er næppe i denne sag, men det ønsker Daugaard ikke at kommentere på lige nu.

Foreløbig er en af afdelingens medarbejdere Connie Nielsen, bosat i Hvidovre, konstitueret i chefstillingen.mads-

Foto: Michael S. Daugaard – farvel efter 20 år.