Cirkus Arcus - årets forestillinger er lige på trapetzen

Cirkus Arcus - årets forestillinger er lige på trapetzen

To magiske forestillinger vises fra den 3.-9. juni i cirkusteltet på plænen i Avedørelejren

Der vil være rendyrket cirkusmagi og store spørgsmål om identitet og tid på programmet, når det lokale børne- og ungdomscirkus Cirkus Arcus i år byder cirkusglade små og større publikummer indenfor til årets sommerforestillinger. Derudover vil der naturligvis også være trapez, reb, akrobatik, jonglering og spring på programmet.

Forestillingerne foregår fra den 3.-9. juni i Cirkus Arcus' eget telt, der slås op på den store plæne i Avedørelejren. Der vises i alt 12 forestillinger med to forskellige temaer.

To forskellige forestillinger

Den ene forestilling hedder Tik Tak Tik Tak og er en eventyrlig rejse ud i, hvad man bruger tiden på, og hvad der sker når tiden tager over.

- Vi møder dem, som får tiden til at gå og klokken til at slå. Mødet mellem det seriøse og det mystiske bliver udforsket, og I kan opleve tiden fra en ny synsvinkel, skriver Cirkus Arcus om forestillingen.

Den anden forestilling hedder Tarzan og er en Cirkus Arcus-fortolkning af den klassiske fortælling om mennesket og aben - i ny-cirkus-form.

- I dette års forestilling dykker vi langt ind i den afrikanske jungle, hvor historien om Tarzan udspiller sig. I en flot og gribende ny-cirkus forestilling kommer vi helt tæt på både aber, mennesker og ham midt i mellem, som ikke helt ved, hvor han hører til, skriver Cirkus Arcus om forestillingen.

Fire grupper

Cirkus Arcus har i alt fire grupper af artister: Nord, Syd, Øst og Vest, hvor Øst og Vest de mest erfarne artister. Artisternes alder spænder fra 6-15 år, og hver gruppe har mellem 10-17 artister. De i alt fire grupper er fælles om forestillinger og Cirkus Arcus beskriver det som et såkaldt forestillingskryds.

- Betegnelsen forestillingskryds er noget nyt og en bevidst handling i forhold til sidemandsoplæring af trænerne, hvor vi i år har debutanter i forhold til at bygge en forestilling op, fortæller Kirstin Mansted, der er forælder til et barn i Cirkus Arcus og desuden er ansvarlig for foreningens PR og kommunikation.

Cirkus Arcus er desuden en forening, der, ud over de 53 aktive artister, har 287 familiemedlemmer.

- 30% af familiemedlemmer har i øvrigt ikke / ikke længere aktive artister, men er stadigvæk en del af fællesskabet, fortæller Kirstin Mannstedt, der er forælder til et barn i Cirkus Arcus og desuden er ansvarlig for foreningens PR og kommunikation.

Når der ikke er forestillinger i det store cirkustelt, træner de fire hold alle i Fægtesalen i Avedørelejren.

Årets forestillinger henvender sig som vanligt også til de lokale institutioner og skoler, hvorfor der fire dage er forestillinger kl.10:30 tirsdag-fredag. De øvrige forestillinger vises kl. 11, 14, 16, 17 og kl. 18.30.

Billetter til årets forestillinger kan købes via Cirkus Arcus' hjemmeside cirkusarcus.dk

 

key