CO2-vækker lokale bekymringer

CO2-vækker lokale bekymringer

Vi bør prioritere incitamenter og investeringer i grøn teknologi og bæredygtig udvikling, skriver Danmarksdemokraterne CHARLOTTE MUNCH og MATHIAS RINALDO

LÆSERBREV: Hos Danmarksdemokraterne i Hvidovre ser vi meget bekymret på de tre forslag til en CO2 afgift, som regeringen vil pålægge dansk landbrug. Som borgerlige politikere og parti er vi altid kritiske over for afgifter - især nogle, der kan have stor betydning for Danmark og danskerne. Vi er selvfølgelig helt med på, at det er vigtigt at sætte nogle miljømæssige fodaftryk, der kan inspirere hele verden, for alene klarer vi ikke udfordringerne med klimakrissen. Dog skal politikken tage hensyn til dansk produktion og socioøkonomiske faktorer. Uden et hensyn til danskernes økonomi og dansk erhvervsliv er det svært at se det positive i en sådan afgift. Her er nogle af vores argumenter for, hvorfor vi er imod.

For det første vil CO2-afgiften være en betydelig byrde for alle danskere. Som forbruger vil man opleve prisstigninger, jobstillinger vil blive nedlagt, og produktionen vil risikere at blive sendt til udlandet vi ønsker at bevare danske arbejdspladser og dansk produktion.

Derudover er det logik for burhøns, at virksomheder, der konfronteres med stigende omkostninger, vil have færre ressourcer til rådighed til forskning og udvikling af nye teknologier, der kunne have haft en større og mere vedvarende indvirkning på klimaet – til global inspiration.

Vi tror på, at det danske landbrug har brug for tillid og støtte, så vi kan inspirere det globale marked med vækst og bedre aftryk på klimaet i forhold til produktion. Som politikere bør vi prioritere incitamenter og investeringer i grøn teknologi og bæredygtig udvikling. Vi tror på, at når man fra politisk side tør tilskynde til innovation og vedtager politikker, der kan give en hånd med overganen til en lavemissionsøkonomi, kan vi opnå inspirerende resultater i vores kamp mod klimaforandringer, alt imens den globale verden vil se lille Danmark gøre dette uden at gå på kompromis med økonomisk vækst og jobskabelse.

Med venlig hilsen

Mathias Rinaldo, kandidat for Danmarksdemokraterne i Hvidovre, og Charlotte Munch, MF og kommunalbestyrelsesmedlem for Danmarksdemokraterne i Hvidovre