Danmarks største cykelløb for børn kommer til Hvidovre

Danmarks største cykelløb for børn kommer til Hvidovre

Spænd cykelhjelmen og sus afsted på cyklen, når Danmarks største og sjoveste cykelløb for børn, Kids Tour, kommer til Hvidovre på lørdag

Der skal trædes i pedalerne, når Danmarks største og sjoveste cykelløb for børn, Kids Tour, kommer til Hvidovre i år. Kommunen har nemlig valgt at bakke op om cykelløbet og blive værtsby for cykelbegivenheden. Kids Tour lægger vejen forbi Hvidovre på lørdag den 9. september, hvor der inviteres til en dag fyldt med cykelsjov og gratis aktiviteter for hele familien i Rebæk Søpark.

- Vi arbejder på mange måder med at gøre Hvidovre til god cykelby. En by hvor både børn og voksne har lyst til at vælge cyklen til hverdag. Med et cykelløb som Kids Tour får endnu flere børn mulighed for at opleve, hvor dejligt det er at cykle. Og selvom det nok er de færreste, der i fremtiden vinder cykelløb som Cecilie Uttrup Ludwig eller Jonas Vingegaard, tør jeg godt love, at alle får det sjovt, når vi holder en ny stor cykelfest i Hvidovre. Alle får positive oplevelser med hjem, som kan være med til at danne baggrund for nye gode cykelvaner, fortæller borgmester Anders Wolf Andresen.

Fokus på trafiksikkerhed og sunde værdier

Kids Tour er et cykelløb for børn i alderen 3-10 år og afholdes som en landsdækkende begivenhed, hvor en række byer skiftes til at være værtsby for løbet. Hovedtemaerne er glæde og trafiksikkerhed, hvor børnene er i fokus med cykling, leg og sjove aktiviteter på pladsen. På eventpladsen vil børnene bl.a. have mulighed for at træne trafikkens regler på Trafiklegepladsen.

- Med Kids Tour kommer børnene ud i flok og mærker glæden ved at motionere og være aktive sammen på en sjov måde. I Børneulykkesfonden ønsker vi, at flere børn benytter cyklen som transportmiddel, og vi håber, at cykelarrangementer som dette kan være med til at få flere børn til at opleve glæden ved at cykle, siger Henriette Madsen, der er generalsekretær hos Børneulykkesfonden.

Kids Tour arrangeres af Børneulykkesfonden i samarbejde med Hvidovre Kommune. Kids Tour støttes af Jyske Bank som hovedsponsor, og al salg af startnumre går ubeskåret til Børneulykkesfonden for bl.a. at fremme fondens arbejde med at øge børnesikkerheden i Danmark og nedbringe antallet af børneulykker i trafikken.

- Alle tilmeldte børn får et startnummer, goodiebag med smagsprøver og andre lækkerier samt medalje, når målstregen er krydset.

- Eventpladsen har åbent fra kl. 10.00 til 15.00.

- Prisen pr. barn er 40 kroner + gebyr.

Man kan læse mere og tilmelde sit barn på www.kidstour.dk