Dansk Rekord på 100 meter ved succesrigt DM i atletik

Dansk Rekord på 100 meter ved succesrigt DM i atletik

Syv medaljer, heraf tre guld, til Hvidovre Atletik & Motion

ATLETIK: Der var masser af drama, tætte finaler og internationale resultater, da Hvidovre Atletik & Motion i weekenden stod som værter for et særdeles velafviklet DM i atletik.
Og den absolut bedste præstation kom i lørdagens sidste finale på 100 meter for mænd, hvor EM 7’eren Simon Hansen satte en tyk fed streg under, at han skal repræsentere Danmark ved de Olympiske Lege i Paris på kongedistancen, da han satte en imponerende Dansk Rekord med 10,11 sekund.
En der allerede har indløst billet til Paris er hammerkasteren Katrine Koch Jacobsen, der med vinderresultatet 71,37 meter faktisk kastede længere, end da hun blev nr. 5 ved Europamesterskaberne i Rom. Det samme gjorde spydkasteren Arthur Petersen, der med 79,67 meter, der ligesom Katrine Koch Jakobsen og Simon Hansen, satte en flot mesterskabsrekord, og måske-måske kommer med til OL, mens 100m hækkeløberen Mette Graversgaard med 12,93 sekund også viste international klasse.
Masser af lokale succeser
Der var også masser af lokal succes da det blev til i alt syv DM-medaljer. Zarah Buchwald, Kenneth Mertz og Annesofie Hartmann fik alle tre på stribe, da de gentog sidste års guldmedalje fra DM-ugen i Aalborg, og i vinters også tog titlen indendørs, og nu igen kom øverst på præmieskamlem, Zarah Buchwald vandt 400 meter med 54,66 sekund, mens Kenneth Mertz og Annesofie Hartmann genvandt titlerne i kuglestød med henholdsvis 16,71 meter og ny personlig rekord med 15,06 meter.
Annesofie Hartmann gentog også sidste års sølvmedalje i diskoskast, mens hendes daglige træningsmakker, irske Niamh Fogarty tog sig af guldet ved de irske mesterskaber. Nick Ekelund-Arenander har dobbelt statsborgerskab, så han havde en travl weekend med sølv på 400 meter med 46,73 sekund ved de svenske mesterskaber om lørdagen, og så tog han sølv på 400 meter hæk om søndagen i Hvidovre.
41-årige Maria Sløk fortsætter med at udbygge en flot rekord, der bliver svær at slå, da hun uafbrudt siden 2001 har taget mindst en DM-medalje hvert år, og på hjemmebanen blev det i år til en bronzemedalje i kuglestød med 14,04 meter. Den sidste medalje gik til Mikkel Johansson, der vandt bronze på 200 meter distancen. Der var årsbedste til Zarah Buchwald på kvindernes 200m med 25,12 sekund, mens Misja Jepsen på den dobbelte distance satte personlig rekord med 57,38 sekund på 6.pladsen.
Vores paraatlet, Bjørk Nørremark, fik også vist, at hun i den grad mener det alvorligt i sit forsøg på at komme med til de Paralympiske Lege i Paris, da hun satte en solid personlig rekord i længdespring med 5,64 meter.
– Det har været en helt igennem forrygende weekend, hvor det blev bekræftet at hvis Danmark skulle have et nationalstadion i atletik, så ville det ligge her i Hvidovre. Hold da op, hvor blev der præsenteret atletik i international topklasse. Og når det blev kombineret med syv DM-medaljer til vores egne atleter og et arrangement på virkelig højt niveau, så har det været en atletikweekend til historiebøgerne. Og at vi ikke er de eneste der synes det var godt ses af, at vi allerede nu kan afsløre, at vi også i 2025 skal være værter for de bedste danske atletikfolk, beretter en stolt og glad sportschef, Michael Bruun Jepsen.
Foto: Jubel hos kvindernes 100 meter.Foto: Steen Offersen