De ryddede stranden

De ryddede stranden

111 kg affald fjernet fra Hvidovre Strand af 85 skolebørn

Tirsdag den 9 april til torsdag den 11 april, afholdte Quark Naturcenter, i samarbejde med Kultur og fritid, affaldsdage ved Hvidovre Strand. Dagene var en del af den nationale affaldsindsamling, som Danmarks Naturfredningsforening afholder hvert år.

Børnene afprøvede to forskellige metoder til indsamling af affald. Den ene metode var med “snappere” og poser til synligt henkastet affald. Den anden metode var med metaldetektorer og skovle, hvor eleverne fandt metal i sandet på stranden.

Trods regn og slud var det glade børn, der knoklede for at gøre strandområdet sommerklart og affaldsfrit.

Affaldsteamet i Hvidovre Kommune hjalp med at bortskaffe det indsamlede affald.

- Det er fantastisk, når flere kommunale områder arbejder sammen og samtidig giver skolebørnene en ejerskabsfølelse over vores fælles områder. Hvis vi kan påvirke børnene til at smide affald i skraldespanden næste gang og samtidig få samlet en masse skrald, mener jeg vi har nået målet med affaldsdagene, siger Anders Thorsen Toftager, der er naturformidler på Quark Naturcenter. Quark Naturcenter underviser 100 gange om året ved stranden i 2023-2025 I et projekt finansieret af Grønby Puljen. Affaldsdagene var et led i dette projekt.

- Der skal lyde en stor tak til deltagerne: 3.B, 4.B og 4.C fra Risbjerg - 0.C fra Engstrand og 8./9. fra Hvidovre Ungdomsskole, slutter Anders Thorsen Toftager.