DEMOKRATIET LEVER - OGSÅ I SKOLERNE

DEMOKRATIET LEVER - OGSÅ I SKOLERNE

Jeg er stolt af, at vi her i Hvidovre har 9 ud af 11 mulige skoler tilmeldt Skolevalget, skriver ROBIN SEEBERG

LÆSERBREV: Skolevalget er netop for en uge siden skudt i gang, og medlemmer af ungdomspartierne skal nu landet over ud på skolerne for at udbrede deres politiske budskaber og kæmpe for de unges stemmer.

Jeg er vild med ideen om skolevalget. Både ud fra et demokratisk standpunkt, men også undervisningsmæssigt. Skolevalget giver nemlig også anledning til et særligt undervisningsforløb på mange skoler, som har til formål at gøre eleverne i stand til at argumentere bedre, danne holdninger til både nære og fjerne problemer og få overblik over ideologier og de danske partier.

Og det virker, for det viser sig ifølge forskere, at elevernes deltagelse i skolevalget over de seneste år har styrket deres politiske selvtillid, øget deres tiltro til det politiske system og gjort dem bedre til at genkende politiske ideologier.

Over de seneste år har ungdomspartierne desværre også oplevet dalende medlemstal, og jeg er sikker på, at skolevalget kan spille en central rolle i at rette op på dette problem, så flere unge vil deltage aktivt i det danske demokrati. Jeg er stolt af, at vi her i Hvidovre har 9 ud af 11 mulige skoler tilmeldt. Det placerer os nemlig som kommune over gennemsnittet i tilslutning til skolevalget.

Men vi kan blive endnu bedre! Jeg vil slutte med en appel til de resterende to skoler i kommunen om at hoppe med på vognen næste år, og jeg er sikker på, at de tilmeldte skoler kan udvikle endnu mere på selve konceptet, undervisningsforløbene og få flere elever med i bussen.

En stor tak til de engagerede lærere og ledelser, som sikrer at eleverne på Hvidovres skoler bliver bedre til at begå sig i et moderne demokratisk samfund og chapeau til eleverne for hvert år at gå ind til skolevalget med begejstring og et åbent sind. Jeg glæder mig til at følge med d. 1. februar, hvor det hele kulminerer efter 3 ugers valgkamp.

Robin Seeberg, SF Ungdom