Den ”klemte generation”: 60+’erne som ”HJÆLPE-PASSERE”

Den ”klemte generation”: 60+’erne som ”HJÆLPE-PASSERE”

– og på ”fleksibel deltid” som pensionister?, skriver BENT AARREBO PEDERSEN:

LÆSERBREV: 60+'er generationen, som politikerne gerne ser på fleksibel deltid i pensionistårene har eller får vist travlt som aldrig før med at være ”HJÆLPE-PSSERE” for egne sent velkomne børnebørn og for egne forældre oppe i årene.

De har og får måske nærmest aldrig tid til at være ”ÆGTE PENSIONISTER” med tid nok til egne gøremål. Det bli’r måske i stigende grad til den ”KLEMTE GENERATION”, der vokser sig større og større. Det mærkes tydeligt under epidemier som under Corona-perioden og nu i tiden efter..

Det ”skjulte” behov for plejehjem

Et populært ordsprog påpeger: ”Hvis du er anderledes, så er du mærkelig” Det kunne også ændres til : ”Så er du SYNLIG”.

Mærkelig. Det føler du måske at være ved at protestere mod ”HJÆLPE-PASSER-BYRDEN” . Det er bare SYNLIGT , hvis mange tavse fortravlede HJÆLPE-PASSERE stiller op og protesterer i kor.

Det er nok klogt, hvis politikerne får synliggjort det virkelige behov for ældrepasning i den enkelte kommune, inden HJÆLPE-PASSERNE kollapser på stribe med behov for øget offentligt hjælp til begge hold ældre som resultat.

Det ”skjulte” behov for plejehjem – som en tikkende bombe – er måske årsagen til, at der lige nu er beskeden efterspørgsel efter plejehjem i Hvidovre. Det er politikerne måske også fuldt ud opmærksomme på.

Bent Aarrebo Pedersen

Avedørelejren