Derfor bør stadion OPGRADERES!

Derfor bør stadion OPGRADERES!

Ugens Kommentar af Niels Erik Madsen

Man kan være mere eller mindre interesseret i fodbold, men uanset hvor man står i feltet, så kommer man ikke uden om, at lokal fodbold har en meget bred interesse blandt byens borgere. Faktisk findes der næppe et andet arrangement eller sportsgren i byen, der kan tiltrække interesserede tilskuere i alle aldre samme antal, som den lokale fodboldklub HIF kan.

Bare i den igangværende sæson har der foreløbig været tæt på 23.000 til fodbold på vort stadion.

Det er ikke fordi, at antallet af tilskuere i sig selv skal være afgørende for, om man i Hvidovre Kommune vil eller bør arbejde målrettet for at sikre, at stadion udformes, så HIF rent faktisk kan spille i Superligaen, Men antallet siger ikke desto mindre noget om, hvilken betydning et lokalt hold i landets absolut bedste række vil have for borgerne og reklame for vor by.

Det siger med garanti også noget om, hvor meget byens fodboldspillende børn og unge fastholder deres interesse i landets mest profilerede og udbredte sportsgren. Uanset om de spiller i Rosenhøj, Friheden, HIF eller Avedøre.

Det vil med andre ord være et historisk lavpunkt, og et udtryk for totalt manglende forståelse for sportens udbredelse og betydning, at sige nej til at give HIF mulighed for at spille i Superligaen på vort eget stadion. Man kan også kalde det historisk mærkeligt og uambitiøst, hvis man frasiger sig muligheden for at få den profilering og brandingværdi, som et superligahold uden tvivl ville give. Tænk bare på Hobro og Farum, - og hvad ville vor lille nabokommune Brøndby være uden deres fodboldhold?.

 

 

nem