Derfor farvel til plejehjemsplan

Derfor farvel til plejehjemsplan

UGENS KOMMENTAR af Niels Erik Madsen

UGENS KOMMENTAR: Det lader til at de mange foreninger og institutioner der har til huse i Strandmarkens Fritidcenter - den gamle Strandmarksskole - kan ånde lettet op. De ca. 28-30 brugere/foreninger frygtede med god grund, at de igen skulle blive "hjemløse", da den tidligere kommunalbestyrelse rent faktisk besluttede at omdanne ejendommen til plejehjem.

Denne beslutning er nu blevet omgjort af byrådets forligspartier ved budgetaftalen for 2024.

Der har hele tiden været sået nogen tvivl omkring fornuften i de planer, der altså til dels blev givet grønt lys for i den tidligere kommunalbestyrelse. Et af argumenterne imod beslutningen var at omdannelsen til et moderne velfungerende plejehjem ville medfører så store bygningsændringer, at et nybyggeri andet sted, nok ville være bedre - og mere rentabelt - både økonomisk og indretningsmæssigt.

Oveni de betænkeligheder kom så et andet problem der godt kunne fordyre et plejehjemsprojekt på dette sted ganske voldsomt, nemlig at Hvidovre Kommune kunne risikere at skulle af med mange millioner kroner til Københavns Kommune. Der forligger nemlig en tudsegammel hjemfaldspligt til Københavns Kommune, hvis ejendommen og området tænkes anvendt til andet end fritidsformål.

Men foreløbig er der altså dømt "Stop" for de planer, så nu kunne det måske oven i købet være på sin plads at åbne op for flere lokale foreninger?. Andre kunne f.eks. bruge nogle af de lokaler, som kommunen for år tilbage, ofrede et millionbeløb på at indrette til de politiske partier?. Bortset fra socialdemokraternes kælderlokaler, bruger de øvrige partier så godt som aldrig lokaliteterne.

 

nem