Det blomstrer med ladestandere i Avedøre

 Det blomstrer med ladestandere i Avedøre

Energifællesskab Avedøre og derigennem Avedøre Stationsby Syds har opsat flere ladestandere

Nu er der kommet flere ladestandere i Avedøre. Denne gang er det boligafdelingen, Avedøre Stationsby Syd, der har opsat 4 nye ladestandere med plads til i alt 8 elbiler.

- Vi ønsker at gøre en lokal grøn forskel for både vores beboere og lokalområdet. Derfor har vi sat flere initiativer i gang, der skal fremtidssikre vores boligafdeling igennem energieffektiviseringer. Et af initiativerne er ladestanderne, der skal understøtte en lokal og grøn infrastruktur, så flere får mulighed for at udskifte deres benzinbil med en elbil, fortæller Margit Kjærgaard, der er formand i bestyrelsen for Avedøre Stationsby Syd.

Flere fordele ved at opsætte ladestanderne

- Vi fik sat ladestanderne op i regi af Energifællesskab Avedøre, hvor vi indgår som medlem sammen med bl.a. Hvidovre Gymnasium, Filmbyen og Hvidovre Kommune. Og vi kunne se flere fordele i at opsætte ladestanderne i regi af energifællesskabet. For det første fik vi energifaglig sparring i forhold til både valg af ladestander og leverandør. For det andet kan Energifællesskab Avedøre sikre en stabil og lav elpris. Den el, der er i overskud fra de produktionsanlæg, der er opsat i regi af Energifællesskab Avedøre, vil blive sendt videre til energifællesskabets faciliteter. Et eksempel på energifælleskabets faciliteter er de ladestandere, som vi i Avedøre Stationsby Syd har opsat. Det betyder, at på en solrig dag, hvor der bl.a. vil blive produceret masser af el på de 248 solcellepaneler, der er placeret på taget af Hvidovre Gymnasium, vil overskuddet derfra, blive sendt videre til bl.a. ladestanderne hos os. På den måde sikrer vi grøn og billig lokalproduceret energi til vores beboere og lokalområdet. For os er det fremtidssikring med flere fordele”, fortæller Margit Kjærgaard, der gerne vil takke bestyrelse, arbejdsgruppe og beboerne for opbakning til projektet.

Energifællesskab Avedøre

Formålet med Energifællesskab Avedøre er at give medlemmerne mulighed for at investere i grøn energi, og derved bidrage til den grønne omstilling lokalt, samt sikre en stabil og lav el- og varmepris for medlemmerne, men også borgerne, der bor i lokalområdet. ”Fordi Energifællesskab Avedøre drives på ikke-kommercielle vilkår, betyder det, at man som borger kun betaler for de reelle omkostninger, der er ved at drive energifællesskabet. Hvis der er overskud i energifællesskabet, benyttes overskuddet til at investere i flere grønne faciliteter, der kan benyttes af borgerne”, fortæller Erik Christiansen, direktør i EBO Consult, og fortsætter ”omvendt betyder det, at man som borger støtter den grønne, lokale omstilling ved at benytte sig af energifællesskabets faciliteter.” EBO Consult udvikler, administrerer og drifter Energifællesskab Avedøre, og er i gang med at hjælpe flere energifællesskaber i Danmark med at blive realiteter. ”I EBO Consult brænder vi for den lokale, grønne omstilling, hvor borgerne er med, når der træffes beslutninger omkring deres energiforsyning. At udvikle, administrere og drifte energifællesskaber har derfor altid ligget til højrebenet i vores DNA”, afslutter Erik Christiansen, direktør i EBO Consult.

Foto: Margit Kjærgaard ved en af ladestanderne.