Det ER jo ren chikane

Det ER jo ren chikane

Chikane på Bibliotekvej smadrer bilisters biler – den er bygget alt for høj, lyder det fra lokale borgere

Chikaner kalder man nu engang med en fællesbetegnelse alle de forskellige typer af forhindringer, som man lægger ud i trafikken rundt omkring for at nedsætte især bilers og motorcyklers hastighed.

På Bibliotekvej er der for nyligt anlagt chikane, der ifølge flere borgere, der har henvendt sig til redaktionen, er alt for høj og har ødelagt deres biler.

Chikanen der er udformet som vejbumb, er sikkert anlagt fordi der er undersøgelser der viser at farten er for høj på vejen og at det eneste, billister har respekt for, åbenbart er bilen selv. Og hvis ikke farten tages betydeligt af inden man når bumbet, så risikerer man at ødelægge hjulophæng, affjedring og styretøj. Bilister ved jo godt, at bumpet er bilens fjende nummer 1, så derfor tages farten normalt af, inden det passeres.

Og det ved de borgere der har henvendt sig til redaktionen også godt.

- Jeg tog farten af inden jeg nåede chikanen, og nærmest listede over bumbet, men lige lidt hjalp det – det føltes som om undervognen faldt fra hinanden da den skrabede mod asfalten . Og et besøg hos mekanikeren viste da også at den var totalt ødelagt og nu er til en omfattende reparation på værkstedet.

- Jeg tror at vejfolkene har lavet den alt for høj og den må laves om nu, inden flere biler bliver smadret, siger borgeren.

- Et forslag kunne være at man får konstrueret sådan en bumpmåler til alle vejbyggeansvarlige, så alle vejarbejder med bump kan afsluttes med en bumpklassifikation. Og få målt de eksisterende, så vi med tiden får en normeret passerværdi for alle bump i byen. Måske man derved kan erfare, hvad disse værdier betyder i netop vores køretøj, så farten kan nedsættes så meget, at både kørekomfort og undervogn bevares intakt?

Foto: Bibliotekvej - Alt for høj chikane - biler bliver ødelagt, lyder det fra flere bilister.

mag