Det er mennesker som Henrik, der er brug for i et lokalsamfund

Det er mennesker som Henrik, der er brug for i et lokalsamfund

Henrik Berg, der har en enorm kontaktflade i Hvidovre, fylder 70 år på tirsdag den 20. juni. Tre Hvidovre-borgere tegner i den anledning et portræt af ham:

Historien om Henrik Berg er historien om et socialt menneske, der drager omsorg. Ikke bare for sine nærmeste, men også for de mennesker, han møder og har mødt på sin vej igennem livet og i lokalsamfundet.

Mange kender Henrik Berg fra dengang, han havde en Matas-butiken i Bredalsparken, eller fra beboerdemokratiet i Hvidovre alm. Boligselskab, hvor han har gjort en indsats for beboerne siden begyndelsen af firserne. Han har også igennem mange år været aktiv i Hvidovre Fjernvarme, hvor han sidder som næstformand og har et tæt samarbejde med formand Anders Liltorp.

- Jeg har faktisk kendt Henrik rigtig længe. Jeg arbejdede sammen med hans to sønner på Shell-tanken på Hvidovrevej, da jeg var 17-18 år. Vi mødtes i sociale sammenhænge, og her mødte jeg også Henrik. Jeg er 46 år i dag, så jeg har kendt ham længe. I Hvidovre Fjernvarme har jeg været i bestyrelsen siden 2014, og her lærte jeg Henrik at kende professionelt, dengang var han også næstformand, siger Anders Liltorp.

For formanden er der ingen tvivl om, hvad der kendetegner Henriks virke i bestyrelsen: - Henrik har et lune og et humør, som er helt fantastisk og rigtig godt for bestyrelsessamarbejde. Hans enorme viden og indsigt bruger han ikke til at tromle med, men til at skabe noget retning og klarhed. Han er eminent til med sit overblik at få skabt en god stemning, en god tillid, arbejdsro og noget gejst, understreger Anders Liltorp.

Der er gode grunde til, at formanden for Hvidovre alm. Boligselskab kender så mange og er vellidt.

- Det er mennesker som ham, der er brug for i et lokalsamfund. Det siger meget om ham, hvor mange år han har været aktiv for boligafdelingen og administrationsselskabet DAB. For ham handler det ikke bare om boliger; en afdeling er et sted, vi er sammen om noget. Henrik er meget omsorgsfuld, god til at gennemskue bullshit og en menneskekender. Hvis han er i tvivl om, hvorvidt det du byder ind med handler om det fælles projekt, får du modstand, siger Anders Liltorp.

Henrik Berg blev i 1982 headhuntet til beboerdemokratiet og valgt ind i afdelingsbestyrelsen i Bredalsparken på beboermødet samme år.

- Hans indsats i boligbevægelsen har betydet enormt meget for Hvidovre. Bredalsparken er et stort område, og der er et godt fællesskab og orden på tingene. Henrik har respekt for beboerne, og området er jo en arkitektonisk perle, der mange steder bliver omtalt som flot, æstetisk og velfungerende, fastslår Anders Liltorp.

Beboernes mand

Connie Weis Hansen blev ligesom Henrik Berg valgt ind i afdelingsbestyrelsen i 1982. De to har altså kendt hinanden i 40 år og arbejdet tæt sammen.

- Vi har haft et godt samarbejde i afdelingsbestyrelsen og senere selskabsbestyrelsen, og vi er begge stadig aktive begge steder. Henrik er jo beboernes mand, og han brænder for, at beboerne skal bo godt og have det godt. Han er et socialt menneske, omsorgsfuld og tænker på sine medmennesker. Han er selv aktiv og kan godt lide, at der foregår noget i boligafdelingen. Vi har et rigtig godt samarbejde, og nogle gange behøver vi kun lige at kigge på hinanden eller nikke for at vide, at vi har samme indstilling. Når man i 40 år har været sammen mindst en gang om måneden, så kender man hinanden, griner Connie Weis Hansen.

Imødekommende og humoristisk

Flemming Nyrop, næstformand i Hvidovre alm. Boligselskab, har kendt Henrik Berg som beboer siden 1978, hvor Henrik Berg flyttede ind i den opgang i Bredalsparken, hvor Flemming Nyrops svigerforældre boede. Senere lærte de hinanden at kende gennem arbejde. Flemming Nyrop arbejdede fra 1969 i den tyske kemikoncern Bayer som sælger og senere salgschef, og han besøgte en del Matas-butikker, bl.a. den i Bredalsparken.

I en alder af 63 år trak Flemming Nyrop sig tilbage og gik på pension, og så blev der mere tid til beboerdemokratiet, hvor han i mange år har været med i både afdelings- og selskabsbestyrelse og i dag er næstformand. Derfor kender han også Henrik Bergs beboerdemokratiske tilgang.

- Henrik er først og fremmest meget imødekommende, og han har humor. Han er en dygtig teamleder, han er lyttende, han har også en evne til at få en forsamling til at se løsninger på selv vanskelige opgaver, for han fortæller på en måde, så alle kan være med. Det er vigtigt, når man sidder i en bestyrelse som vores, hvor der er mange forskellige samfundslag, og Henrik er en problemknuser. Han har den holdning, at beboerne i hele Bredalsparken skal være trygge og bo i gode boliger og pæne områder. Det er det, vi arbejder for i det daglige. Det handler om helheden i Bredalsparken, slutter Flemming Nyrop.