Det hjælper at larme, når støjen skal dæmpes

 Det hjælper at larme, når støjen skal dæmpes

– men kampen er ikke slut endnu, skriver SOFIE F. VILLADSEN:

LÆSERBREV: Jeg tror, de fleste i Hvidovre er bekendte med de store udfordringer, der er forbundet med støj fra omkringliggende motorveje, og det gælder ikke mindst de borgere, der bor lige op ad dem. Jeg har selv været forbi et hus med en hyggelig have lige ud til noget skov, men hvor det nærmest ikke var til at være for bare støj. Og det har ikke kun den konsekvens, at det ikke er hyggeligt at sidde i haven. Det er også bevist, at det har sundhedsmæssige konsekvenser, hvis man udsættes for vedvarende støj i den kaliber.

Der er mange borgere og grupper, der har råbt højt, og vi har i SF været i tæt dialog med vores partifæller på Christiansborg, da det ikke er noget, vi som kommune kan gøre noget ved. Og det har båret frugt.

For i sidste uge blev det besluttet, at der skal igangsættes en undersøgelse af tre motorvejsstrækninger, hvor Holbækmotorvejen er en af dem. Det er et vigtigt skridt i retning af mindre støj i Hvidovre. Der vil blive undersøgt, om der er behov for nye, moderne og bedre støjskærme ved motorvejen.

I SF er vi fortsat i dialog med folketingspolitikerne og ikke mindst Sofie Lippert, der er transportordfører for SF, og som tager sagen yderst alvorligt. For det er nemlig alvorligt. Den øgede trafik omkring vores kommune har store konsekvenser, og vi vil ikke være passive, når det kommer til Hvidovres borgeres ve og vel.

Der er fortsat udfordringer med Amagermotorvejen, så kampen for mindre støj er bestemt ikke forbi. Men lad os for en kort stund fejre, at vores larm er blevet taget alvorligt.

Venlig hilsen

Sofie F. Villadsen, forkvinde for SF Hvidovre