Det sker på søndag: Rosenkåring i parken

Det sker på søndag: Rosenkåring i parken

En spændende dag for hele familien i Valbyparken med rosenkåring, ny temahave og underholdning

Der er lagt op til en spændende dag for hele familien og vennerne søndag den 6. august, hvor der igen er rosenkåring i Valbyparken.

Der bydes også på god varieret musikalsk underholdning m.m. Arrangementet er gratis og åbent for alle, der holder af haver og blomster, og grønne oplevelser under åben himmel.

Den smukkeste rose

Fra kl. 11 til 14 kan alle i Rosenhaven stemme på de tre skønneste roser indenfor tre kategorier: En rød, en gul og en hvid rose. Herefter tælles stemmerne sammen, og kl. 15 kåres årets vinderroser af Rikke Skovbølling Brandt, vicedirektør i Københavns Kommune. Blandt publikum, som har deltaget i afstemningen, udtrækkes vindere som får overrakt præmier.

I Rosenhaven kan man tillige få erfaring om alt, der vedrører roser hos Det Danske Rosenselskab og få en rundvisning af rosengartner Nina Tindholm.

Indvielse af ny temahave

Kl. 11 klippes snoren til en ny have – Hildegarden – med lægeplanter, buske og træer. Haven er opkaldt efter Hildegard af Bingen (1098-1179), en tysk abbedisse, der er kendt for sine enestående evner som lægekyndig, forfatter, kunstner og komponist.

I Temahaverne kan gæsterne opleve den spiselige og økologisk dyrkede skovhave med frugter, bær, krydderurter, vilde planter og skovmiljø.

Anlægsgartner Lars Juncker er på plads i H. C. Andersens Orientalske Have, som han anlage tilbage i 1996. Dahliaselskabet arrangerer kåring af de smukkeste Dahliaer i haven af samme navn, og langs Valbyparkens monumentale allé kan man bl.a. møde Aiah Noach fra Naturplanteskolen. Kok og forfatter Michael Folmann Jensen, står klar til at fortælle om begrebet ”FoodWIN”, der handler om, hvordan man bruger hele råvaren og undgår madspild.

Deltagerne kan også starte dagen med en guidet rundvisning i temahaverne kl. 11.30, ledsaget af landskabsarkitekt Helle Nebelong.

Masser af musik og leg for børn

Operabussen, som er en performance på hjul med fire solister og en akkordeonist, lægger vejen forbi Valbyparken. Trine Opsahl slår sin harpe an blandt Rosenhavens tusinder af skønne blomsterhoveder og efter kåringen af årets roser er der jazz for fuld udblæsning med Paul Harrisons band.

Arrangementet er selvsagt også for børn, der kan lege løs og blive udfordret med historiske lege og fine, gamle spil fra da oldefar var dreng. Gerlev Legepark medbringer også en pannabane og et parkourstativ og instruerer børn og unge i denne nyere form for leg.

Blomsterkunstner Signe Kejlbo lærer børn og voksne at skabe unikke og fantasifulde papirblomster.