Diplomatisk dialog - totalt manglende

 Diplomatisk dialog - totalt manglende

Ugens Kommentar af Niels Erik Madsen

Tonen mellem de to såkaldte søsterpartier i Hvidovre – SF og Socialdemokratiet – er ikke just hjertelig i disse efter-budget-tider.

Beskyldninger om manglende ansvar og ditto samarbejdslyst flyver i en lind strøm - læs bare denne uges læserbrevssider, hvor Socialdemokratiets borgmesterkandidat mildt sagt spyer ild mod SF, - ganske vist med en moderat overskrift om "at samle os"....

Hvis man som vælger i forvejen var lidt træt af rasende politisk snik-snak, så gør vredesudbruddene fra de to partier og den totalt manglende diplomatiske dialog nok ikke trætheden mindre.

Både SF og Socialdemokratiet ser ud til at holde hårdnakket på, at den anden part undlod at samarbejde. Set udefra er det lidt af et paradoks, at de selvudnævnte sociale partier ikke er særlig sociale overfor hinanden. Er det et udtryk for, at kampen om borgmesterposten - og de gode formandsposter i udvalgene - fylder langt mere end indholdet og samarbejdet?

Dertil ser det også ud til, at de to partier i deres vrede alene taler til deres egne allerede etablerede vælgerbaser. Hvilket alt andet end lige kan skubbe potentielle nye vælgere, som især Socialdemokratiet skal tage alvorligt, til at lægge deres stemme hos andre partier eller lister, der har lagt boksehandskerne og i stedet ønsker at indgå i alliancer, der netop IKKE er kompromisløse.

Med to år til næste kommunalvalg kan gemytterne naturligvis nå at falde til ro. Hvis den blodrøde dialog fortsætter åbner det til gengæld op for, at de øvrige blå, røde og grønne får mere plads til at folde sig ud.

Om det er godt eller dårligt er et helt andet spørgsmål, men der må være nogle, der kan se en fordel i de røde uenigheder.

 

 

nem