Donation sikrer børn og ældre en ny fælles aktivitetsplads

Donation sikrer børn og ældre en ny fælles aktivitetsplads

Donation fra Salling Fondene på 250.000 kr.

Beboere, børn og de ansatte på både Krogstenshave Plejehjem og Krogstenshave Børnehus kan nu glæde sig over en ny aktivitetsplads, som er på vej. Det sker efter, at Salling Fondene via føtex Friheden har doneret 250.000 kr. til Hvidovre Kommune.

Plejehjemmet og børnehuset har i mange år skabt møder mellem generationer. Der bliver bagt, spist, plantet og sunget sammen til stor glæde for både børn og ældre. Og med de nye midler kommer der flere aktiviteter til.

Det nye projekt går ud på at indrette den åbne plads mellem plejehjemmet og børnehuset til en aktivitetsplads, som kan danne ramme om flere aktiviteter og generationsmøder mellem kommunens yngste og ældste borgere. Pladsen skal rumme en bålhytte, træningsredskaber til de ældre og en trafiklegeplads til børnene.

- Det er fantastisk, at vi med udgangspunkt i den nye donation kan skabe et nyt udendørs rum, som giver ekstra muligheder for både børn og ældre. For mig er det et lysende eksempel på en lokal virksomhed, som tager ansvar og ønsker at gøre noget for fællesskabet i Hvidovre. Føtex Frihedens initiativ er med til at gøre gavn og skabe glæde for de mennesker, som bor i byen. Og i dette tilfælde særligt børnene og de ældre, lyder det fra en begejstret borgmester, Anders Wolf Andresen.

Hvert år støtter Salling Fondene en lang række projekter og initiativer, som skal være med til at forbedre hverdagen for danskerne. I Hvidovre har varehuschef i føtex Friheden, Mickey Friis været en del af samarbejdet om ansøgningen til Salling Fondene.

- Jeg kender efterhånden mange i byen, og mange af vores ansatte og kunder kommer også fra lokalområdet. Derfor er det for mig helt naturligt, at vi som virksomhed i Hvidovre på den her måde skal være med til at bidrage til det lokale fællesskab. Jeg er megastolt over at være med til et projekt som dette, hvor man får koblet børn og ældre sammen i meningsfyldte aktiviteter, fortæller en glad varehuschef.

Børnene fra Krogstenshave Børnehus bruger i forvejen området, hvor aktivitetspladsen skal etableres til forskellige cykel- og løbecykelaktiviteter. Med indretningen af en trafiklegeplads er det håbet at skabe et mere realistisk trafikunivers, som børnene kan lege og udvikle sig i. Ud over det motoriske bliver der også fokus på mere udeliv. Det sker med en åben hytte og bålplads som omdrejningspunkt.

- Vi får et fantastisk nyt mødested, der giver os mulighed for at bygge videre på det gode samarbejde, vi har med plejehjemmet. Børnene lærer noget om det at være gammel og på samme tid, så giver de yngste også en masse til de ældre. At se glæden i øjnene hos både børn og ældre, når de mødes på tværs af generationer, er så dejligt og livsbekræftende, fortæller Charlotte Klussmann, daglig leder i Børnehuset Krogstenshave.

Hos Lene Pedersen, der er leder af plejehjemmet Krogstenshave, er der også stor entusiasme over det nye projekt. Hun ser hun stort potentiale i et styrket samarbejde med børnehuset.

- Vi har længe drømt om at lave en aktivitetsplads, som vi kan dele med børnehuset. At det nu bliver en realitet, glæder mig virkelig. Mange af vores beboere er ikke så gode til at huske længere. Men de kan stadig mærke og føle. De ældre kommer til at mærke energien fra børnene, og jeg er sikker på, at vores fællesaktiviteter kommer til at skabe ekstra livsglæde og livskvalitet for de ældre på vores plejehjem, fortæller Lene Pedersen.

Efter finansieringen af projektet nu er på plads, bliver næste del af arbejdet at få tegnet de endelige rammer, inden etableringen af den nye aktivitetsplads går i gang.

Foto: Varehuschef i Føtex Friheden, Mickey Friis overrækker donationen til tre piger fra Børnehuset Krogstenshave.