En dag for Ukraine i Medborgersalen

En dag for Ukraine i Medborgersalen

”Mød ukrainerne” – Dansk Folkehjælp inviterer til gratis arrangement på søndag

Det er to år siden Rusland overfaldt det selvstændige land Ukraine, og startede den krig der har sendt millioner på flugt, og betydet tusindvis af døde på begge sider. Danmark har forsøgt at hjælpe de nødstedte flygtninge, og også ydet bidrag til at Ukraine kunne forsvare sig mod den russiske overmagt.

– Den humanitære situation er stadig meget alvorlig, hvilket er baggrunden for at vi på søndag inviterer til ”En dag for Ukraine”, hvor vi håber at se mange i Kometen i Hvidovre, fortæller Ebbe Bay, Dansk Folkehjælps dynamiske formand for Hvidovre afdelingen.

– På dagen kan man få et unikt indblik i flygtningenes situation og hjælpearbejdet både her og i det krigsramte land...

Mødet på søndag foregår fra kl. 11.00 til 13.00, og der er gratis adgang.

På mødet vil Dansk Folkehjælps internationale nødhjælpskoordinator Peter Ingemann således fortælle om det vigtige internationale hjælpearbejde, genopbygningen, og viser billeder fra dette virke.

Der kan på søndag også opleves ægte ukrainsk skønsang med ”Ukrainian Soul”, – et kor bestående af ukrainere, der er flygtet hertil, ligesom der indbydes til en debat med deltagelse af bl.a. ukrainske flygtninge, der vil fortælle om hvordan det er at flygte til et fremmed land og forsøge at skabe en tilværelse her i Hvidovre.<CHARENTITY>8</CHARENTITY>m-

Foto: Ebbe Bay fra Dansk Folkehjælp.