En festdag med cirkus

En festdag med cirkus

International Cirkusdag på lørdag med fri entré, bugtaler-show, Cirkusleg og meget mere

Man kan opleve den legendariske bugtaler Preben Palsgård, selv træde ind i manegen eller høre om et spændende liv i cirkus med cirkusprinsessen Katja Enoch. Alt det og meget mere kan du opleve, når cirkus bliver fejret til International Cirkusdag på lørdag den 22. april fra kl. 10-14 på Cirkusmuseet i Avedørelejren.

Preben Palsgård er nok Danmarks bedste bugtaler. Han fik sit store gennembrud helt tilbage i 1981 i TV-programmet "TV i teltet", og han har lige siden vakt latter hos både børn og voksne med sine fantastiske evner i selskab med bl.a. hunden Poppe, gribben Galle og de talende sko. Preben Palsgård spiller kl. 13.00 i Fægtesalen, men inden da kan du kl. 10.30-12.30 selv prøve artisteriet i trapez, på line eller med jongleringsbolde i hænderne. På selve museet er der åbent med kreative aktiviteter og skattejagt fra kl. 10-14. Entré og alle aktiviteter på Cirkusmuseet og i Fægtesalen er denne dag gratis.

- Cirkus giver så mange fantastiske oplevelser, der viser os, hvad vi ikke tror er muligt og henfører os i et magisk univers i den tid en cirkusforestilling varer. Derfor er det til stadighed værd at fejre cirkuskunsten, og det gør vi i den grad denne dag, siger museumschef Mikkel Knudsen, der hvert år ser frem til denne særlig festlige dag.

Er du interesseret i at høre mere om cirkuslivet, er der kl. 11.15-12.15 gratis foredrag med cirkusprinsessen Katja Enoch i Auditoriet 100 m. fra museet. Katja er vokset op i en cirkusfamilie, hvis cirkusslægt går helt tilbage til slutningen af 1800´tallet. Fra 1977-2016 drev familien Enoch Cirkus Dannebrog, der blev regnet som et af de store cirkus i Danmark, og der er således basis for en række spændende fortællinger.

Dagen slutter af med at Cirkus Baldoni giver forestilling kl. 14.10 i deres telt, der til lejligheden er slået op i Avedørelejren. Billetter til forestillingen købes via Baldoni.

Dagen er arrangeret af Cirkusmuseet og Danske Cirkusvenner.