En hyldestdag om Lise Nørgaard og ”Matador”

En hyldestdag om Lise Nørgaard og ”Matador”

Mindeværdigt og underholdende arrangement i Lille Friheden – Billetsalg fra på fredag

I januar 2023 mistede dansk kulturliv én af de største stjerner, da den kendte journalist og forfatter Lise Nørgaard, gik bort i en alder af 105 år. De fleste vil utvivlsomt forbinde hende med den populære tv-serie ”Matador”, der har en helt særlig plads i danskernes hjerter.

I år er det 45 år siden, at tv-serien Matador blev vist for første gang, og derfor tilbyder Seniorrådets lokalråd i Hvidovre og Det Frivillige Ældrearbejde en spændende hyldestdag tirsdag den 19. september fra kl. 12.30 til 16.30 i Lille Frihedens aktivitetslokaler, hvor man kan få et indblik i Lise Nørgaards udødelige klassiker, som er baseret på bogen ”Matador, mennesker, myter & minder”, samt meget af hendes virke som journalist og samfundsrevser.

Foredrag og billeder

Der bydes på et mindeværdigt og underholdende foredrag, af forfatter og journalist Per Kuskner. Han beretter om tilblivelsen af tv-serien og universet i Korsbæk med dets mange personligheder. Her kan man tillige Få svar på nogle af de spørgsmål, som ellers er svært tilgængelige. Hvem skulle egentlig oprindeligt have spillet rollerne? Hvordan så skuespillerne selv på deres pågældende karakter? Havde deres medvirken i serien en effekt på deres senere karriere, og hvordan forløb en dag på settet? De mange sjove anekdoter og informationer bliver belyst med en masse billeder, der stammer fra dengang Matador blev til.

Per Kuskner har bl.a. været redaktør hos SE og HØR, Fyens Stiftstidende og Morgenposten, og har været korrespondent i Hollywood. Kuskner er desuden forfatter til flere bøger, og havde et mangeårigt venskab med Lise Nørgaard. De mødtes privat flere gange, hvor kultur og tv ofte blev diskuteret.

Køb billet NU!

– Vi glæder os til at se mange denne eftermiddag til en kærlig hyldest til Lise Nørgaard, krydret med sjove fortællinger og personlige anekdoter, siger formanden Wivie Bastian, fmd, for Strandmarks seniorlokalråd.

– Der vil blive serveret 2 stk. smørrebrød og 1 genstand, samt kaffe og kage, og så kan der købes øl, vand og vin. Der er selvfølgelig begrænset plads i lokalerne i Lille Friheden, så vi anbefaler at man køber billet god tid. Sidste billetsalgsdag er den 16. september.

Billetpris er kun kr. 100,00 for det hele, og billetter sælges fra på fredag den 1. september. De kan købes/betales via MobilePay 0362MS (Husk store bogstaver), eller i ”Huset”, Hvidovrevej 253B i kontortid: man-, tirs-, og onsdag kl. 10-12, samt torsdag kl. 13-15.

Foto: Lise Nørgaard – en hyldestdag i Lille Friheden.