En ildsjæl takker af

 En ildsjæl takker af

Niels Jørgen Teglbrænder - leder på først børneinstitutionen Stenen og siden Børnehuset Krogstenshave gennem en lang årrække - starter nu på et nyt kapitel i livet. Reception næste torsdag.

Niels Jørgen Teglbrænder er et menneske, der har sat tydelige fodspor i Hvidovre og specielt i Risbjergkvarteret. Han har betydet meget for mange både børn, forældre og ansatte.

Det var altid vigtigt for ham, at alle der kom i børneinstitutionen "Stenen" skulle føle sig velkomne.

Når Niels Jørgen gik sin morgenrunde for at hilse, rakte alle børnene deres små hænder op, når de hørte hans stemme. Det betød meget for ham, at han kunne alle børns og forældres navne, og der var altid en dør åben til hans kontor.

Nedgravet elghoved

Inden børnene skulle starte i skole, kom de ind til et interview med Niels Jørgen om deres børnehavetid – og børnene elskede det.

- I mange år lavede han aprilsnar, fortæller en af hans tidligere medarbejdere: - Alle kan eksempelvis huske dengang forældrene skulle krydse af, hvilken mad deres børn skulle ha’ fra McDonalds fordi vore køkkendame Tove ”ikke kom”. Børnene kunne et andet år i april blive skrevet op til en plejehjemsplads på plejehjemmet Krogstenshave…

- Der er foregået mange ting igennem årene i institutionen, husker en anden tidligere pædagog: - Eksempelvis blev der engang nedgravet et elghoved, som blev gravet op mange år senere. Til en julefest fik han, sammen med en forældre, skaffet en snekanon – det var et stort hit, og det blev endda nævnt i TV Lorry.

- Et dødt egern, som blev døbt Birger, blev fundet i Brøndbyskoven. Det blev udstoppet og stod sammen med alle pokalerne, som Stenen havde vundet i Hvidovreløbet og ved mange andre arrangementer…

Netop Hvidovreløbet var en årlig begivenhed, hvor børn, forældre og ansatte løb under navnet ”Stenens Venner” og der blev vundet mange pokaler for største hold.

Julemandens ørering

Snart takker ildsjælen af - og det markeres med en reception. Som “forberedelse” til den mødtes en del personaler, der var ansat med Niels Jørgen som leder, i sidste måned. Og der blev udvekslet mange gode minder:

-Niels Jørgen passede godt på institutionen – hvem husker ikke det lille stykke med græs, som blev vandet og afspærret i lange perioder…

- Niels Jørgen var i mange år julemand for børnene – men han blev dog ofte afsløret bl.a. på grund af sin ørering…

- Som ansatte hos Niels Jørgen i Stenen, er der mange gode ting vi har taget med os, og én ting er sikker: Niels Jørgen fik alle til at føle sig vigtige. Han gav os troen på, at tillid kan betale sig. Han bakkede altid op om sociale aktiviteter og han lærte os at se muligheder frem for begrænsninger og altid at se det positive i situationen – godt hjulpet på vej af Ny Psykologi.

- Han har altid haft en smittende glæde, og han har lært os, at det er vigtigt at løfte i flok. Sport har altid betydet meget for Niels Jørgen, så derfor var han også en stor del af MiniOL, som vi selvfølgelig deltog i med stor glæde og iver…

De tidligere medarbejdere glæder sig til at komme og være med til at fejre Niels Jørgen Teglbrænder til hans reception næste torsdag den 22. juni fra kl. 14.00 til 17.00.