Endelig står Nyt Hvidovre Hospital snart klar

Endelig står Nyt Hvidovre Hospital snart klar

Jeg glæder mig til at vise bygningen frem, skriver NICOLAI KAMPMANN:

LÆSERBREV: Den 24. oktober indvier vi Hvidovre Hospitals femte center, Center A.

Det har været et langt sejt træk, men nu er bygningen færdig. Både personale, patienter, pårørende og politikere kan glæde sig til, at vi om et halvt år kan indvie udbygningen i lyse og moderne omgivelser.

Medio april måned blev byggeriet overdraget fra entreprenørerne til Region Hovedstaden og Amager og Hvidovre Hospital.

Det er en milepæl, da den indikerer, at byggeprocessen nu er forbi. De næste seks måneder skal personalet træne i de nye omgivelser, og de sidste ting i bygningen skal på plads, så den kan være klar til at modtage patienter ved udgangen af året.

Lettelse og forventning er den stemning, der præger mange af os, der har fulgt byggeriet over årene. Der har været mange udfordringer, ærligt talt!

Først gik en af de helt store entreprenører på pladsen konkurs, kort tid efter satte Covid-19-pandemien en stopper for nærmest alt. Og i marts 2023 var en stor vandskade skyld i, at mange dele af bygningen måtte pilles ned og bygges op på ny.

Vandskaden var en kæmpe mavepuster, fordi vi var så tæt på mål. Men nu er byggeriet afleveret til det, der i byggeteknisk forstand hedder ”mangelfri aflevering”. Det betyder ikke, at byggeriet står helt perfekt uden en eneste lille fejl eller mangel. Det betyder, at antallet af fejl og mangler er i småtingsafdelingen.

Det betyder, at vi kan åbne i oktober og patienter rykke ind i starten af november.

Center A bliver ny hovedindgang, og udvider antallet af parkeringspladser betydeligt. Akutmodtagelsen kommer til at være i Center A, såvel som børne- og ungeafdelingen. Der er store, lyse enkeltsengsstuer og en rummelighed i bygningen, som personalet glæder sig til at tage i brug.

I Region Hovedstaden skal vi nu søge at minimere de ekstraomkostninger det forsinkede byggeri har medført. Vi ser ind i voldgiftssager og muligvis retssager mod entreprenører og forsikringsselskaber. Det kommer til at tage år, før den endelige regning kan gøres op.

Det ændrer ikke på, at jeg er glad for, at vi snart kan vise den nye hospitalsbygning frem for omverdenen.

Med venlig hilsen

Nicolai Kampmann,

Medlems af Region Hovedstaden (A) & fmd. for Følgegruppen for Amager Hvidovre Hospital