Er det kommunale selvstyre blevet afskaffet i Hvidovre?

 Er det kommunale selvstyre blevet afskaffet i Hvidovre?

Et spørgsmål fra MARIA DURHUUS OG KENNETH F. CHRISTENSEN(A):

LÆSERBREV: Gennem de seneste uger har man kunnet læse Marie Louise Jørgensen fra SF fortælle om sin frustration over regeringen.

Besparelserne på ældreområdet er på grund af regeringen og lukningen af Café Hjertetræet som arbejdsmarkedsprojekt skyldes også regeringen. Sådan må man forstå det, hvis man læser Marie Louises indslag.

Vi undrer os dog en anelse. Måske har SF ikke forstået den opgave, de sidder med?

Det kommunale selvstyre eksisterer stadig og Kommunernes Landsforening arbejder for, at kommunerne får stadig større frihedsgrader til at lave lokale løsninger, der passer i den enkelte kommune.

Det politiske lederskab i Hvidovre Kommune er dit Marie Louise med mindre SF altså er gået til valg på at afskaffe det kommunale selvstyre?

Med et politisk lederskab følger også et ansvar for de beslutninger man træffer og fører ud i livet.

Man kunne få forståelsen på Marie Louise Jørgensens indlæg, at det meste bliver besluttet fra regeringens side.

Men regeringen har ikke været inde og pege på hverken lukning af Musikrådet, Kulturrådet, Café Hjertetræet, besparelserne på idrætsområdet, de dårligere pædagognormeringer på specielområdet eller nogle af de andre besparelser, I har stemt igennem.

Det er jeres ansvar at finde nogle gode og holdbare løsninger og her har I valgt at lægge besparelser ud på nogle vildt dårlige områder.

Det er ikke regeringen, der har sendt rollatorbanden på gaden. Det er jeres ansvar.

I kører samtidig ud med, at det er regeringens skattelettelser, der gør, at I skal skære i velfærden. De skattelettelser er jo ikke engang implementeret endnu. Til gengæld så glemmer Marie Louise og SF, at de selv har lagt stemmer til en skattelettelse lokalt.

Så også her har I selv et ansvar. Jeres skattelettelse svarer nærmest krone for krone til den takststigning, I sender ud over børnene i SFO’erne. Omvendt bliver der for hver krone af regeringens skattelettelser investeret fem kroner til velfærd.

Ansvaret for det kommunale budget har alle dage ligget lokalt og vi har som kommune under skiftende regeringer skullet spare nærmest hvert år. Ansvaret ligger hos dem, der går ind i et budgetforlig. Det burde I vide. For I har jo været med inde i budgetforligskredsen igennem flere år også inden, I satte jer på borgmesterposten.

Hvis du fortsat ønsker at debattere, hvad det kommunale selvstyre går ud på, så har vi kaffen klar på kanden.

Vi sidder tilbage med en følelse af, at SF ikke har andet på den politiske agenda end at kritisere regeringen. Men hvad vil I bruge de næste to år på? Hvor er jeres politiske dagsorden? Vi venter med spænding.

Med venlig hilsen

Maria Durhuus (MF) og Kenneth F. Christensen (KB)

Socialdemokratiet