Er Hvidovres foreningsliv kommet i fare?

Er Hvidovres foreningsliv kommet i fare?

UGENS KOMMENTAR: Er der risiko for at kommunalbestyrelsen er ved at smadre det vidtspændende lokale foreningsliv, der har så utroligt mange frivillige aktive, - noget Hvidovre er kendt for vidt og bredt?

Det mere end antydede formanden for Hvidovres største forening – Ældre Sagen i Hvidovre med 8.200 medlemmer – på årsmødet i sidste uge, hvor hun gik stærkt i rette omkring kommunens besparelsespolitik overfor det lokale, frivillige foreningsliv.

Vivian Ersgaard Markussen udtrykte bl.a. dyb beklagelse over at foreningstilskuddene var blevet mere end halveret, ligesom man havde ”nedlagt” flere lokale foreninger og lukket af for tilskud, og flot henvist til nye ordningerne i kommunalt regi.

Her fremførte hun den formodning, at det også kunne hænge sammen med at kommunen havde måttet åbne kassen til anden side, nemlig til bevilling af mange flere kroner til det nye Kulturhus Risbjerggaard, og med det ligesom giver sig selv retten til at udføre flere af de lokale foreningsopgaver?

Det er ikke usandsynligt at det forholder sig sådan; – altså at kommunen har måttet åbne kassen på vidt gab for at fylde op i det nye kulturhus med diverse foredrag, musik og andre arrangementer?.

Det er nok en god idé at denne mistanke er noget Ældre Sagen vil tage op med kommunen, for den florerer lige nu kraftigt i det omfattende frivillige foreningsliv, Hvidovre er så kendt for. Og et kommunalt kontrolleret foreningsliv er vel næppe formålstjenligt endsige ønskeligt?