Fællesskab, natur og frivillighed – Hvidovres stærkeste kort
Vi har et ansvar for at sikre en bæredygtig udvikling, skriver THOMAS MØLLER:
LÆSERDEBAT: Hvidovre har noget helt særligt – et stærkt fællesskab, der binder os sammen på kryds og tværs af alder, baggrund og interesser. Det er ikke bare en floskel, men en bærende del af vores strategi for fremtiden. I Hvidovrestrategien står det klart: Foreningslivet og frivilligheden er hjørnestenen i vores kommune, og vi er fast besluttet på at gøre rammerne for dette endnu stærkere.
Samtidig har vi et ansvar for at sikre en bæredygtig udvikling. Det ansvar hænger tæt sammen med FN’s verdensmål, så når vi skaber bedre adgang til naturen gennem stisystemer ved Harrestrup Å eller opgraderer Rebæk Søpark, understøtter vi både Sundhed og trivsel og Bæredygtige byer og lokalsamfund. Naturen er ikke kun et sted for rekreation – det er også en ramme for fællesskaber, der styrker både krop og sind.
Det samme gælder biodiversitetsprojekter og plantningsdage, som inviterer frivillige til at gøre en forskel for Livet på land. Ved at styrke den lokale natur kan vi samtidig skabe mere robuste økosystemer og grønne oaser, hvor fællesskabet kan blomstre.
Frivilligheden er selve kernen i Hvidovres styrke. Det er de mange ildsjæle, der arrangerer affaldsindsamlinger, kurser i naturpleje og fælles aktiviteter, som gør en forskel. Det er dem, der tager ansvar for, at Hvidovre bliver et bedre sted at bo – og de gør det med støtte fra en kommune, der prioriterer samarbejdet mellem borgere, foreninger og lokalsamfund.
Her spiller Frivilligcenter Hvidovre på Høvedstensvej 49 en nøglerolle. Centret står klar til at hjælpe både nye og eksisterende foreninger og frivillige med at finde deres vej. Har man brug for hjælp til fundraising, kan centret guide i fondsansøgninger. Har man brug for nye kræfter i bestyrelsen eller ønsker at rekruttere flere medlemmer, er de klar med idéer og værktøjer. Eller måske har man bare brug for en kop kaffe og en god snak om, hvordan man kommer i gang. Uanset behovet er Frivilligcentret der som en stærk støtte for dem, der vil gøre en forskel.
Naturen i Hvidovre er også en platform for samvær og oplevelser. Ved Kalveboderne mødes frivillige til strandoprydningsdage. Naturdagen i Kystagerparken samler lokale til guidede ture og workshops, der åbner øjnene for biodiversiteten. Og Hvidovre Løbet giver deltagerne en chance for at støtte lokale formål, og nyde vores smukke omgivelser.
Hvidovre er i gang med en grøn transformation, hvor både mennesker og miljø er i fokus. Når vi arbejder i tråd med verdensmålene og samtidig støtter vores lokale fællesskaber, viser vi, at globalt ansvar starter lokalt.
Sammen skaber vi en grønnere og stærkere by – både for os og for de kommende generationer.
Venlig hilsen
Thomas Møller
Kandidat til
Kommunalbestyrelsen for SF
Thomas Møller
Kandidat til
Kommunalbestyrelsen for SF