Familieliv Hvidovre er en tryghed for os nye forældre

Familieliv Hvidovre er en tryghed for os nye forældre

Tak til den dygtige sundhedsplejersker og jordemødre, skriver SOFIE F. VILLADSEN

LÆSERBREV: Alle, der har prøvet at blive forældre for første gang, ved, at det er forbundet med rigtig mange følelser. Hvordan er det at føde? Hvordan skifter man ble? Bliver jeg en god mor? Hvad hvis jeg ikke kan amme? Ja, alle de spørgsmål begynder at spøge, når man står med en positiv graviditetstest. Og jeg stod med den samme følelse og googlede så meget, at jeg blev helt skiløjet. Men jeg trøstede mig med, at vi bor i et velfærdssamfund, og at der selvfølgelig er et system, der griber mig og os i vores mange usikkerheder. Derfor glædede jeg mig til første besøg hos jordemoder, for jeg tænkte, at der måtte være noget forberedelse forbundet med det system. Men sådan er det ikke. Der er ikke noget fødselsforberedelse, man automatisk bliver koblet på. Eller jo – man kan se en video på hospitalets hjemmeside.

Jeg blev først meget skuffet og frustreret, men så sagde jordemoderen, at hvis jeg boede i Hvidovre, så var der et tilbud, man kunne melde sig til – Familieliv Hvidovre.

Nu har jeg deltaget i de forskellige forberedelsesgange forud for fødslen og mangler stadig de gange, der kommer efter. Og det kan godt være, at mange af de informationer, vi har fået, er noget, jeg godt vidste i forvejen. Men man skal ikke underkende værdien i tilbuddet. Det har haft stor betydning for min kæreste, da det også har forberedt ham på, hvordan en fødsel foregår, og så har vi allerede gennem tilbuddet fået mulighed for at møde nogle af dem, vi er kommet i forældregruppe med. Sagen er, at det er virkelig virkelig vigtigt, at vi i Hvidovre har et sådan tilbud, da det er med til at skabe tryghed for os nye forældre i en tid, hvor usikkerhederne er mange. Jeg har en drøm om, at det bliver bredt ud til endnu flere kommende forældre i kommunen, og at der fortsat er fokus på at optimere tilbuddet. Men fra mig skal der lyde et tak til de dygtige sundhedsplejersker og jordemødre, vi har mødt i forløbet – tak!

Af Sofie F. Villadsen,

SF Hvidovre og nybagt mor