Faste Teams i hjemmeplejen

Faste Teams i hjemmeplejen

Af MARIE LOUISE JØRGENSEN

LÆSERBREV: Det har længe været et ønske fra SF at få indført faste teams i vores hjemmepleje, og det er et tiltag som jeg længe har sat fokus på i ældre- og sundhedsudvalget. Kommunalt er vi allerede i gang med at arbejde for faste teams, men med næste års budget sætter vi endnu mere fokus på dette.

At indføre faste teams kræver, at der er nok medarbejdere, og lige nu er det desværre svært at rekruttere, det gælder både her i Hvidovre men også i mange andre kommuner. Derfor går de to tiltag hånd i hånd.

Jeg får ofte henvendelser fra ældre medborgere, som oplever, at deres hjem bliver lidt af en banegård, når de får behov for hjælp fra hjemme- eller sygeplejen, fordi der kommer mange forskellige medarbejdere ind af deres hoveddør. Det skal der gøres noget ved, for sådan skal det ikke være.

Vores dygtige personale ude i hjemmeplejen er presset, med hyppigt skiftende medarbejdere, stramme køre-lister og snævert opdelte ydelser, gør det svært for den ansatte at have tid nok. Det opdagede jeg selv, da jeg var med hjemmeplejen ude i sommers, for netop at se hvordan virkeligheden ser ud.

Vi har brug for, at medarbejderne og borgerne ikke skal starte forfra, fordi de hele tiden besøger nogle nye borgere, men tværtimod kan opdage det, hvis borgeren skranter lidt mere end normalt.

Erfaringerne fra andre kommuner peger på, at faste teams har medført en bedre sammenhæng, en bedre tværfaglig indsats med afsæt i borgerens behov, en bedre borger-oplevelse og et reduceret sygefravær blandt personalet.

Faste teams er ikke noget der kan indføres fra den ene dag til den anden, men i SF arbejder vi for at det kommer til at ske hurtigst muligt, med input og involvering af vores medarbejdere.

Marie-Louise Jørgensen

Gruppeformand, SF