Fejring af cirkus...

 Fejring af cirkus...

- på lørdag hvor der er fri entre til masser af sjove cirkusoplevelser

Oplev jonglering, som du aldrig har set det før, træd selv ind i manegen og få spændende fortællinger fra cirkusverdenen, når Cirkusmuseet byder på fri entré til fejring af cirkus på lørdag den 20. april fra kl. 10.

Jongløren Jonathan Zeuthen er et af de største danske jongleringstalenter og en af de få, der kan jonglere med hele 7 bolde! I hans fantastiske show vil du opleve jonglering i et tempo og udført med en musikalitet, man sjældent ser. Det hele bliver krydret med en god portion humor, så der er gode grin og forbløffelse at hente for alle aldre. Jonathan optræder kl. 13 i Fægtesalen.

Inden showet kan du selv prøve kræfter med artisteriet til Cirkusleg, hvor museets egen artist vil stå klar til at hjælpe dig, uanset om du vil gå i Jonathans fodspor og kaste dig over jongleringen, eller om du er mere vovemodig, og vil forsøge dig i trapezen. Cirkusleg finder sted fra kl. 10.30-12.30 og er for hele familien.

Er du til drama, smukke kostumer eller fortællinger om nogle af de største personligheder i cirkus, er der mulighed for at opleve det på rundvisning på museet. Det sker kl. 10.15 og varer ca. 30 min. Vil du og familien hellere slippe jeres kreative kræfter løs, kan I gøre det på museets kreative værksted, hvor I bl.a. kan lave jeres egen cirkushat, collager og meget mere. Værkstedet er åbent fra kl. 10-14. Der er fri entré til alle aktiviteter på museet og i Fægtesalen.

Hvordan er det at rejse med cirkus?

For det voksne publikum er der talkshow, hvor Per ”Tøffe” Nielsen, der optrådte som klovn i Cirkus Baldoni i 2023. vil blive. Tøffe, som han bliver kaldt i daglig tale, vil bl.a. blive interviewet om, hvordan det var at rejse et år med cirkus og træde ind i det helt særlige cirkusunivers. Talkshowet finder sted kl. 11.45 i auditoriet Vestre Messegade 5. Der er fri entré til talkshowet.

Cirkus Baldoni til særpris

Cirkusmuseet lukker denne dag kl. 14, hvorefter du kan slutte dagen af i Cirkus Baldoni, der denne dag ligger i Avedørelejren. Billetterne til Baldoni skal købes direkte hos cirkusset, der i anledning af Cirkusdagen har nedsat billetprisen.

Du har således mulighed for at få en særdeles oplevelsesrig cirkusdag, der er arrangeret af Cirkusmuseet og foreningen Danske Cirkusvenner.

Foto: Jongløren Jonathan Zeuthen