FGU NØGLEN TIL EN SUCCES

FGU NØGLEN TIL EN SUCCES

- med at få de ca. 42.000 unge uden arbejde eller uddannelse godt i vej, skriver BENT AARREBO PEDERSEN:

LÆSERBREV: Henved 42.000 af voksne unge under 30 år (ca. 43.000 15-24 år ) er konstant uden arbejde eller uddannelse. Det er faktisk en politisk ”kastastrofe”.

Heriblandt også en del, der brugte, bruger studender-vejen som en ”hyggelig” oversprings/afklarings-handling og fejlede – de havde ingen hensigt om at læse videre. Måske op mod 1/3 går oversprings-vejen og dermed måske en for lærer-krævende bremseklods for de øvrige 2/3 – de primært KLOGE HOVEDER på Gymnasierne.

En afklaringsvej er for en del helt sikkert FGU-vejen (Forberedende Grund-Uddannelse), som er forankret i kommunerne. FGU er skabt bl.a. på grundlag af de mange successer, der tidligere var blandt PRODUKTIONSSKOLERNE ude i kommunerne – bl.a. i Hvidovre Produktionsskole.

Det fatter og fattede alt for mange byråds- og landspolitikere ikke værdierne af. Det orkede de vist nok ikke at sætte sig ordentligt ind i. Det var vist kun for ”taberne - de dumme”. En markant undtagelse var og er Matthias Tesfaye.

FGU-vejen burde i dag være et flerfarvet klart lysende FYRTÅRN i alle kommuner. Det er de heldigvis på vej til i mange. De kan blive og bør være et tilløbsstykke for afklaring for de unge. Det er ikke bare parkering for ”taberne – de dumme”, som i øvrigt ikke findes.

Det er lige noget for dem med KLOGE HÆNDER, jeg som nyvalgt , tidl. mangeårig formand for Hvidovre Produktionsskole betegnede målgruppe nemlig: DE KLOGE HÆNDER senere I 2015 flot brugt af Matthias Tesfaye som titel på hans banebrydende bog om denne vigtige gruppe af søgende unge på vej ud i livet.

Det er helt nødvendigt for Danmark at få de KLOGE HÆNDER på rette vej. Det var bla. folk med KLOGE HÆNDER, der har været skaberne af mange de succesfulde virksomheder i Danmark . Det var ”lettere” for DE KLOGE HÆNDER efter krigen at lægge kimen til succes, end det nok er i dag. Der er NU i høj grad brug for flere KLOGE HÆNDER i i et godt samspil med KLOGE HOVEDER som fremtidigt vækstgrundlag

Produktionsskolerne NU FGU'erne har været en god vej for nogle og er nu godt på vej med politisk opvågning til at blive en succes..

Derfor: Gør bl.a. FGU-vejen til et flot FYRTÅRN i fremtiden i et godt samarbejde med Folkeskolen. Det vil lønne sig at værre stolet af at gå FGU-vejen.

Bent Aarrebo Pedersen

Avedørelejren