Fint Superliga-comeback med godkendt HIF-indsats

Fint Superliga-comeback med godkendt HIF-indsats

1-0 nederlag mod milliardærerne FC Midtjylland. HIF-dominans i starten og slutningen

FODBOLD: Fredag aften tabte Hvidovre den første Superliga kamp i 26 år. Bevares imellemtiden er det kun blevet til en enkelt kamp tilbage i 1997 hvor man vandt 4-3 hjemme over OB.

Comback-modstanderen i fredags, var storsatsene FC Midtjylland, der med Danmarks næststørste budget bejler til mesterskabet. Hvidovre leverede en lovende indsats, og dominerede endda i det første kvarter og i slutningen af kampen, der endte med en 1-0 sejr til jyderne.

Men kampen vil dog først og fremmest blive husket som en begivenhed, hvor VAR desværre fik en hovedrolle.

Positivt HIF-indtryk

Der var flere spørgsmål inden opgøret: Hvor stod Per Frandsens mandskab overfor mægtige FC Midtjylland? Ville det blive til en snitter som alle i Fodbolddanmark forventede? Ville HIF holde fast i spillestilen eller ”parkere bussen”? Holder kræfterne til 90 minutter i Superligaen?, o.s.v.

I det store billede var det et positivt indtryk som Hvidovre efterlod i Herning. Det første kvarter-tyve minutter dominerede Hvidovre sågar spillet og fik tilspillet sig et par gode muligheder. Her var det først Lirim Qamili der blevet spillet i en god position på højre siden, men afslutningen var desværre ikke inde for målrammen. Martin Spelmann fik også sendt et godt skud af sted fra en meget spids vinkel, der desværre manglede det sidste skru for at HIF kunne have leveret en chokstart.

Herefter tabte Hvidovre momentum og FC Midtjylland begyndte at kontrollere kampen og fik trykket Hvidovre langt ned på egen banehalvdel. Det betød selvsagt større pres på Hvidovres mål, hvor Filip Djukic havde flere rigtig gode indgreb og redninger, der holdt Hvidovre inde i kampen.

Hele syv hjørnespark måtte Hvidovre afvise i 1. halvleg, og i 39. minut så det ud til af man igen havde fået afvist de store midtjyder. Men her blev kampens dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen kaldt ud af VAR-vognen, der havde opdaget en mulig forseelse for hands. TV billeder viste af bolden snittede Stenderups hånd inden den gik forbi mål (uden at ændre retning). Men kampens dommer var ikke i tvivl og dømte et tvivlsomt straffe til hjemmeholdet.

Her stod Hvidovre-drengen Filip Djukic overfor sidste års Superliga topscorer Gustav Isakson. Men HIF-keeperen havde læst topscoreren og gik til den rigtige siden, der betød at Hvidovre kunne gå til pausen med overraskende 0-0.

FC Midtjylland startede også stærkt ud i 2. halvleg, hvor Matti Olsen måtte stå i vejen for en stor chance, som forsvareren fik sendt til hjørnespark. Men kort efter gik den så ikke længere, da et klasse-indlæg fra hjemmeholdets Paulinho endte i hovedet på nyindkøbet Cho Gue-Sung, der for en gangs skyld stod udækket, og let kunne headede midtjyderne på 1-0.

FC Midtjylland fortsatte med at være farlige men Djukic og resten af Hvidovre- defensiven var gode til at holde stand og forsvarede sig flot.

HIF kom igen...

I de sidste tyve minutter begyndte Per Frandsen at bruge sine udskiftninger, her blev det en lovende debut til Jeffery Papa, der sammen med Andreas Smed, Mathias Andreasen, Magnus Fredslund og 18 årige Marius Papuga, alle kom ind og leverede en flot Superliga debut.

Faktisk lykkedes det Hvidovre at lægge et solidt pres på FC Midtjylland det sidste kvarter, hvor man havde bolden 56% af tiden i anden halvleg. Ikke dumt af et oprykkerhold.

I samme periode kom VAR igen i fokus da Nicolai Geertsen, blev flået omkuld i feltet og fik ødelagt sin trøje. Men dommeren og VAR’s fløjte forblev tavs trods TV-billeder viste noget helt andet. Da straffen udeblev, forsvandt også ”muligheden” som Hvidovre havde gået og ventet på, så man måtte derfor rejse hjem fra Herning uden point - men efter en absolut godkendt indsats - i sæsonens første Superliga kamp.

Foto: Filip Djukic læste Isakson rigtigt og reddede straffesparket i Herning.

ka-ma