Fjollerierne med navneforvirring

Fjollerierne med navneforvirring

Ugens Kommentar af Niels Erik Madsen

UGENS KOMMENTAR: Det lader til, at Hvidovre Kommune har en helt enestående og særlig forkærlighed for navne, der forvirrer mere end de skaber klarhed.

Listen af halvdårlige navnevalg i Hvidovre er før beskrevet her i "Ugens Kommentar". Lad mig blot nævne "Kometen" og "Paletten" som to vældig sofistikerede eksempler, som overlader det til gætteværk med hensyn til hvad der foregår.

Senest er det så foreslået, at spillestedet i Kulturhus Risbjerggård skal hedde RIGA. Heldigvis lader det ikke til, at navnet Kulturhus Risbjerggård står til at skulle udskiftes, men det ændrer ikke på, at et spillested ved navn RIGA jo alt andet end lige giver en forventning om, at vi her har et sted, der har noget med den baltiske hovedstad Letland at gøre. Det står selvfølgelig klart, at man med RIGA har forsøgt sig med en sammentrækning af Risbjerggård, men hvis spillestedet absolut skal have et selvstændigt navn, så giver det måske mere mening at kalde spillestedet for salens navn: Strunge.

Nu ved vi ikke med sikkerhed, hvad der fik Socialdemokratiet til at bruge standsningsretten, da der skulle træffes politisk beslutning om en eventuel navngivning, men hvis det er fordi de mener, at navnet RIGA er et dårligt valg - så skal de have tak for det.

Kun et enkelt sted i Hvidovre har et navneskift været fornuftigt, og her tænker jeg på Hvidovre Kirkes ændring af Magistergården til Sognegården. Der har aldrig været en magister på gården og sognegården forstår alle.

Jeg syntes stadig navne på steder skal være til at forstå for alle...

 

nem