Flere penge ikke altid løsningen!

Vi skal kanalisere midlerne de rigtige steder hen og have tillid til de tiltag, der bliver iværksat, skriver SØREN FRIIS TREBBIEN
LÆSERDEBAT: Vi har alle et ønske om en god alderdom med den støtte og hjælp, der er behov for. Det gælder også her i Hvidovre, og jeg tror ikke, der findes politikere, der ønsker det modsatte.
Lad os med det samme tage fat i elefanten i rummet: de udfordringer, vi hører om i ældreplejen, og som vi ved, der bliver arbejdet ihærdigt på at forbedre. Vi konservative hører nogle politiske stemmer til venstre fra midten, der ønsker flere penge til ældreområdet – og det kan lyde som et nemt svar, når man skal tale om løsningen på en dalende tilfredshed. Men jeg mener ikke, det er svaret. I Hvidovre bruger vi allerede 144 mio. kr. mere end gennemsnittet i Københavnsområdet – som i forvejen ligger højere end resten af landet.
Som jeg hører det, har vores brugere af ældreplejen det ikke bedre end de ældre i vores nabo-kommuner. Med andre ord: det er ikke økonomien, der er problemet. Jeg tror nærmere, vi skal ændre nogle processer og arbejdsvaner for at kunne højne niveauet. Som medlem af Ældre- og Sundhedsudvalget ved jeg, at der arbejdes i den retning, og at der er sat flere skibe i vandet. For at blive i den maritime metafor: nogle af skibene er så store, at det tager lidt tid at ændre kursen – selvom kommandoen er givet.
Jeg føler med de ældre, der er ramt, og jeg har hørt om flere oplevelser, som ikke er rare at høre på, og som burde ændres med det samme. Derfor skal der hele tiden arbejdes med forbedringer, og det skal være den enkelte borger, der er i centrum.
Men vi må også huske, at det kræver, at medarbejderne på ældreområdet har lyst til at arbejde i Hvidovre Kommune. De skal bakkes op, og vi skal anerkende, at de har en stor opgave at løfte – og derfor bør have så meget arbejdsro som muligt.
Vi har som udgangspunkt allokeret nok penge til ældreområdet, men vi skal blive bedre til at kanalisere midlerne de rigtige steder hen og have tillid til de tiltag, der bliver iværksat – som for eksempel faste teams i ældreplejen. Med “Faste teams” menes, at de samme medarbejdere kommer hos den samme ældre borger, hvilket skaber tryghed, bedre kommunikation og kontinuitet i plejen. De skal have tid til at finde sig til rette i de nye rammer, men det er en god og tryg løsning for den enkelte borger, når de nye vaner er blevet indarbejdet.
Så tilbage til udgangspunktet: Det er ikke flere penge til ældreområdet, der er svaret på de nuværende udfordringer – men derimod ro, fokus, opmærksomhed og opbakning fra politisk side. Det er trods alt os i Ældre- og Sundhedsudvalget, der skal følge op og lytte til alle parter.
Med venlig hilsen
Søren Friis Trebbien
- viceborgmester og medl. af Ældre- og Sundhedsudv.
Det Konservative
Folkeparti