Første Hvidovre-sportsudøver er OL-udtaget

Første Hvidovre-sportsudøver er OL-udtaget

Hvidovres Kajakklubs Magnus Sibbersen klar til OL på 500 meter i firerkajak. DIF, der er national olympisk komité i Danmark, har endeligt udtaget holdet til den danske firerkajak, som Hvidovre Kajakklubs Magnus Sibbersen bliver del af

KAJAKSPORT: DIF, der er national olympisk komité i Danmark, har nu endeligt udtaget holdet til den danske firerkajak, som Hvidovre Kajakklubs Magnus Sibbersen bliver del af.

De fire kajakroere, Victor Gairy Aasmul, Lasse Bro Madsen, Morten Graversen samt Magnus Sibbersen fra den lokale Hvidovre Kajakklub, har fået sat holdet endeligt til OL, hvor de sammen skal kæmpe for en topplacering til OL i Paris i herrernes K4 500 meter.

Magnus Sibbersen fik lovningen på pladsen allerede i september 2023, men den endelige, formelle udtagelse af hele holdet er nu på plads.

Den danske herre K4 sikrede sig kvalifikation til OL, da de roede sig til en fornem 5.-plads ved VM i 2023. Nu har DIF, der også er Danmarks Olympiske Komité, på baggrund af en indstilling fra Dansk Kano og Kajak Forbund godkendt udtagelsen af alle fire til legene i Paris. Kvartetten tager til Paris med selvtillid og drømmen om noget stort, og de glæder sig helt vildt.

Meldingen er, at de nyder at arbejde sammen som hold, og har haft et rigtig godt forløb det seneste år.

Det til trods for forskellige baggrunde og spredning rent spredt aldersmæssigt, men holdet formår at udnytte forskellighederne som en styrke. Drømmen er at gøre det endnu bedre end ved VM, og at alt lykkes så der også kommer noget metal med hjem.

Team Danmark tror på det

Team Danmarks sportsdirektør, Lars Balle Christensen, glæder sig meget over, at Danmark har en firerkajak med til OL i Paris. Han tror, at det stærke arbejde med fælles værdier og kultur på holdet kan blive afgørende for, i hvor høj grad det vil lykkes de fire kajakroere at opfylde drømmene i Paris.

– Det er en meget spændende blanding af talent, råstyrke, erfaring, fælles drømme og ambitioner, det er lykkedes at sætte sammen som et hold i firerkajakken. Igennem det seneste år har kurven kun peget én vej. Det vidner om, at de fungerer som et hold, hvilket er helt afgørende, når fire atleter skal præstere som en enhed. Det er godt arbejde af både de fire kajakroere og trænerteamet, og går det hele op i en højere enhed, kan de nå langt i Paris, siger Lars Balle Christensen.

Også hos DIF bider man mærke i firerkajakkens udvikling gennem det seneste år, og Søren Simonsen, der er Chef de Mission for det danske OL-hold i Paris, glæder sig til at se kajakroerne i aktion på det nybyggede Vaires-sur-Marne Nautical Stadium lidt uden for Paris.

– Tillykke til alle fire atleter. De har virkelig rykket sig meget det seneste år, og det bliver både spændende og et smukt syn at følge firerkajakken i Paris til sommer, siger Søren Simonsen.

Et hold af OL-debutanter

Hele holdet i firerkajakken er OL debutanter og Magnus Sibbersen er den absolutte Benjamin med sine 22 år, hvoraf de fleste år i hans liv har haft Hvidovre Kajakklub som et omdrejnings- og udgangspunkt. Hans bedste resultater indtil videre er som nummer fem ved VM i 2023 i K4 på 500 meter, sølv ved European Games i K2 på 200 meter i mixed kajak, junior EM-guld i K1 på 1.000 meter og 500 meter.

Gairy Aasmul er 25 år og fra Lyngby Kajakklub, Morten Graversen er 27 år og fra Silkeborg Kajakklub og Lasse Bro Madsen er 30 år og fra Vallensbæk Kano- og Kajak Club.

Magnus Sibbersens OL-deltagelse er historisk for sidste gang Hvidovre Kajakklub havde OL-deltagere med var helt tilbage i 1960, hvor brødrene Kaj og Vagn Schmidt deltog.

FOTO: Hvidovre Kajakklubs Magnus Sibbersen bliver del af OL-holdet i firerkajak, der er store forventninger til: – Går det hele op i en højere enhed, kan de nå langt i Paris, siger Lars Balle Christensen, som er Team Danmarks sportsdirektør.

Keld Broksø