Første sejr på hjemmebane - og sejr over Vejle i 26 år

Første sejr på hjemmebane - og sejr over Vejle i 26 år

Thomsen dagens mand - med to mål: Hvidovre klart bedst i bundopgøret, og burde have vundet større. Hård opgave i Odense på søndag

FODBOLD: Tobias Thomsen blev den helt store helt da Hvidovre tog den første Superliga sejr i 26 år hjemme mod Vejle.

Der har ikke været meget at klappe af på Pro Ventilation Arena det sidste års tid, men søndag fik publikum endelig noget at juble over.

Begge hold var jo tvunget til sejr i bunddysten, og det blev også en jævnbyrdig start. Her startede Hvidovre med den første rigtige chance da Malte Kiilerich sendte bolden på træværket. Efter tyve minutter kom der igen en mulighed, da Christian Greko Jakobsen kom fri på højrekanten og slog et flot indlæg ind til en helt fri Tobias Thomsen. Her stod HIF-topscoreren klar og kastede sig frem og headede bolden i mål til 1-0 og dermed fik sit hold på sejrskurs.

Vejle virkede lammet, imens Hvidovre spillede frit, og kun på dødbolde blev gæsterne nærgående, uden det dog blev rigtig farligt. En enkelt gang fik Vejle bolden i mål, men måtte se det korrekt annulleret for hånd på bolden.

Brændt straffespark

Ti minutter efter det første mål blev Andreas Smed nedlagt i feltet, hvor dommeren vinkede afværgende, men for en gang skyld havde Hvidovre VAR- vognen med sig. Og efter en kort TV-gennemgang blev der dømt straffe til Hvidovre. Det skulle Lirim Qamili eksekvere, men han brændte og sparkede noget ukoncentreret bolden langt over mål. Dermed måtte HIF nøjes med at gå til pausen med en 1-0 føring.

I 2. halvleg fortsatte Hvidovre dominansen, og skal man være lidt kritisk, så skulle Hvidovre have lavet flere mål. Chancer var der nemlig nok af. Alligevel skulle vi frem til fem minutter før tid før Thomsen igen kom på tavlen. Hvidovre fastholdt spillet efter et hjørnespark, og efter lidt flipper-spil endte bolden hos en fri Tobias Thomsen, der flot sparkede sit 8. Superligamål i kassen til 2-0..

De sidste minutter af kampen kom Hvidovre til at stå for langt tilbage på banen, og Vejle begyndte at hælde lange bolde ind i feltet. Hvidovre holdt ok stand indtil fem minutter inde i overtiden, hvor Malte Kiilerich slet ikke fik markeret ordentligt, og Vejle kunne reducere til slutresultatet 2-1.

Svær kamp på Fyn

Søndag venter der så OB på udebane der lige som Vejle har kniven for struben, så Hvidovre skal levere endnu en stor indsats hvis de skal gentage succesen. Der venter dog en svær kamp, hvis HIF spiller alt for offensivt presspil, - det husker vi fra fynboernes besøg i Hvidovre, hvor de pulveriserede os med en 5-1 sejr.

Foto: Dobbeltmålscoreren Tobias Thomsen

ka-ma