FOKUS PÅ VELFÆRD ER VIGTIGERE END NOGENSINDE

 FOKUS PÅ VELFÆRD ER VIGTIGERE END NOGENSINDE

- Vi glæder os til at sætte fokus på det ved 1. maj mødet på Kulturhus Risbjerggaard, skriver SOFIE F. VILLADSEN:

LÆSERBREV: Danmark er et velfærdssamfund. Det har vi lært, siden vi gik i skole. Men virkeligheden ude i kommunerne ser desværre anderledes ud. For det er netop ude i kommunerne, at det nære velfærd ydes til børn, ældre og borgere generelt af dygtige og engagerede medarbejdere. Men velfærden er under massivt pres. Der er færre og færre, der vælger at læse professionsuddannelser til de vigtige fag, det bliver sværere at rekruttere på grund af pressede arbejdsvilkår og med en regering, der ikke formår at investere tilstrækkeligt i de kommunale budgetter, er det en enormt svær opgave at løfte.

I SF er vi meget optaget af netop denne dagsorden. Vi vil investere i professionsuddannelserne og arbejde for, at det bliver nemmere at læse fagene også senere i livet. For med flere medarbejdere bliver arbejdsvilkårene bedre, og det bliver nemmere at efterleve minimumsnormeringer. Vi vil arbejde for nemmere rekruttering i velfærdsinstitutioner ved at give tilliden tilbage til de fagprofessionelle gennem frisættelse frem for kontrol. Og vi vil presse på for, at den nuværende regering forstår alvoren i at investere i kommunerne.

Fokus på velfærd er vigtigere end nogensinde, og derfor glæder vi os til at sætte fokus på netop det 1. maj på Risbjerggaard Kulturhus, hvor vi sammen med Enhedslisten inviterer på gratis morgenmad og kaffe fra kl. 7.00-10.00. Der vil være talere fra blandt andet formand for BUPL Elisa Rimpler, forkvinde for Socialrådgiverne Signe Færch og politiske taler fra de to partier. Alle er velkomne.

Med venlig hilsen

Sofie F. Villadsen, Forkvinde SF Hvidovre