For frisk til plejehjem?

For frisk til plejehjem?

Snart 95-årig kan ifølge kommunen ikke få en plejehjemsplads, skriver BENT:

LÆSERBREV: Min kæreste på snart 95 år skulle sidste år to dage før jul ud og handle – det var ”næsten orkan” og hun blev slået omkuld, men blev heldigvis fundet og kørt på Hvidovre hospital, hvor man ikke gjorde noget, men hun blev kørt hjem efter få timer. Hjemme igen lå hun hjælpeløs og kunne ikke røre sig.

Vi bor ikke sammen, så jeg ringer til hende hver dag og denne dag ringede jeg 10 gange uden at få svar, så jeg måtte få fat i min svigersøn der bor på sydsjælland, der heldigvis kom og bad mig blive udenfor, mens han gik ind og så til hende. Her lå hun hjælpeløs i sengen, så jeg måtte blive hos hende og hjælpe. Vi ringede til hospitalet, hvorefter der kom en mand med 20 bleer, så hun ikke tissede i sengen. Hun kunne nu kravle ind i stuen og se lidt fjernsyn, men hun fik det ikke bedre, så vi ringede til vagtlægen, der fik fat i hospitalet og derefter blev hun indlagt i tre dage for videre undersøgelser. Ved udskrivelsen fik hun en rollator og andre hjælpemidler med hjem. Jeg var nødt til at blive hos min kæreste, hvor jeg hjalp med indkøb, mad og tissepotte m.m.

Min kæreste har haft besøg af kommunens visitator, der havde tilbud med om hjemmehjælp; hun kunne få en mikroovn (så kunne hun jo få mad ude fra og opvarme i ovnen), og en robotstøvsuger. Dette har hun sagt nej tak til. Hun vil hellere på plejehjem, men til dette har hun fået afslag. Hendes hjerne fejler ikke noget – men kroppen svigter og hun er bange for at falde igen.

Det er efterhånden begrænset, hvad jeg kan holde til med indkøb, hjælp til hende og i lejligheden m.m. - jeg er selv 92 år.

Så hvad gør vi? Jeg synes det er svineri at hun faktisk bliver ladt alene, og at hun ikke kan få den ønskede plejehjemsplads, som vil gøre hende tryg.

Venlig hilsen

Bent