Fornemme priser til atletikken

Fornemme priser til atletikken

Michael Bruun Jepsen udnævnt til Årets Leder og Inge Faldager til Årets Masteratlet

ATLETIK: Sidste weekend afholdt Dansk Atletik sit årsmøde i Odense med repræsentantskabsmøde og prisuddelinger, og specielt det sidste blev mindeværdigt for Hvidovre, da klubben vandt to af de prestigiøse titler.

Klubbens sportschef, Michael Bruun Jepsen, fik overrakt prisen som Årets Leder i Dansk Atletik for sit mangeårige ledervirke. Blandt begrundelserne var, at Michael Bruun Jepsen gennem de sidste 25 år har bidraget væsentlig til udviklingen af Hvidovre AM til i dag at være en stor og udviklingsorienteret forening.

Michael Bruun Jepsen har været initiativtager til at opstarte Copenhagen Open i 2013 til over de sidste mange år at være Danmarks største atletikstævne med mere end 2.300 starter og deltagere fra 11 lande, til at være ansvarlig for årlige DM-arrangementer og flere Nordiske Mesterskaber.

Michael Bruun Jepsen bliver beskrevet som en empatisk, initiativrig og udviklingsorienteret leder, der med stort engagement og et stædig drive har været med til at vise vejen for at udvikle og drive en succesfuld atletikklub.

Michael Bruun Jepsen blev i 2012 valgt til Årets Idrætsleder i Hvidovre Kommune og har siden 2013 været en engageret næstformand i Idrætsrådet, der er en interesseorganisation for byens idrætsforeninger, og repræsenterer idrætten overfor kommunens politikere og embedsmænd.

Inge Faldager er den mest vindende masters atlet i dansk atletiks historie, og måske ovenikøbet i dansk idræts historie. Inge Faldager har i sin hidtidige karriere som master fra 1990 og frem til i år kunne kalde sig Verdensmester ikke mindre end 40 gange og Europamester hele 38 gange, hvor de to sidste EM-guldmedaljer blev vundet for blot to uger siden i italienske Pescara. Og med mere end 6.000 deltagere til et EM eller VM, hvor der tit er op til 30 konkurrenter at skulle kæmpe med, så kræver det en hardcore indsats at tage en medalje.

Inge Faldager er en ressource i det danske atletikmiljø, og var således med til at indføre hammerkast for kvinder tilbage i 1988, og har lige siden haft det som sin favoritøvelse, hvor det i 11 år i træk blev til senior DM-medalje, og hele 24 af hendes internationale mesterskabstitler er vundet netop i hammerkast. Og for at afslutte det med medaljerne, så har Inge vundet ikke færre end 241 DM-guld som master siden 1979.

Foto: Årets Masteratlet Inge Faldager og Årets leder Michael Bruun Jepsen.

sport@hvidovreavis.dk