FORNUFTEN PÅ FERIE

 FORNUFTEN PÅ FERIE

Det er ikke i orden at man udtager de yngste elever i Hvidovre, som ideologisk børnekorstog, skriver KARIN KOFOD:

LÆSERBREV: Store Bededag eller snarere dens afskaffelse kostede arbejdsgiverne dyrt, der blev givet lønforhøjelser, så det næsten var umuligt at stemme Nej til overenskomsterne, selvom regeringens angreb på den skæve helligdag sagtens kunne have kostet et Nej i bare trods.

Der blev indgået overenskomster, der tog højde for den nye uorden på de skæve helligdage, lønfest og en økonomisk kompensation for den extra arbejdstid, så langt så godt, troede vi.

I oktober behandlede kommunalbestyrelsen ferieplanen for perioden 2025-2028 og vupti: op af hatten dukkede Store Bededag, ikke som en gave fra regeringen, men som et medlemsforslag fra Dansk Folkeparti.

Et flertal i kommunalbestyrelsen sendte planerne retur til fornyet udvalgsbehandling!

Lige nu ser det ud til, at ferieplaner for den nævnte periode, med Store Bededag, bliver forelagt kommunalbestyrelsen til vedtagelse, uden høring af skolebestyrelser, faglige organisationer og samarbejdsudvalg.

Konsekvenser?

Lærere på arbejde uden elever, elever i SFO, fordi deres forældre ikke har fri, Hvidovre til kamp mod regeringen, alene, for det er ikke en landsdækkende kamp mod en utidig regeringsindblanding i overenskomsterne, men en hovsa-kommentar til en debat om ferie-fri-dage i Hvidovres skoler.

Og læg vel mærke til, at dette korstog for en ikke-teologisk helligdag, ikke kommer til at berøre 26. april 2024, den er ikke og bliver ikke en helligdag.

Regeringen har foretaget sig mange underligere ting i sin levetid og afskaffelsen af Store Bededag var absolut ikke en af deres gode indfald, men at udtage de yngste elever i Hvidovre, som ideologisk børnekorstog er desværre helt på samme niveau som regeringens forfejlede førsteserv.

Det gælder i politisk arbejde, som det gælder i børneopdragelse: Vælg dine kampe med omhu!

Borgere i Hvidovre, lad os lave vores egen høringsrunde: Tag fat i politikerne, hvor du møder os, skriv til os, mailadresserne findes på kommunens hjemmeside, betragt dette læserbrev som første høringssvar!

 

Med venlig hilsen

Karin Kofod

Enhedslisten