Fornuftsejr over juraen

Fornuftsejr over juraen

Ugens Kommentar af Niels Erik Madsen

Efter en tilsyneladende ophedet og langvarig debat om, hvilken vej kommunalbestyrelsen ville gå i forhold til at stævne fire dømte borgere fra Ege Alle, fandt 15 ud af 21 af byrådsmedlemmer fredag aften ved et ekstraordinært møde enighed om at droppe et eventuelt erstatningskrav mod borgerne.

Og det er godt. Især for de fire borgere/familier, der alt andet end lige har fået deres straf, da de i retten blev dømt for hærværk mod kommunens ejendom. Men det er også godt for alle os andre, der nu forhåbentlig ikke længere skal høre mere om træer på Ege Alle og de efterhånden mange konspirationsteorier, mere eller mindre underbygget, som har floreret om denne tumpede sag.

Med fredagens politiske beslutning kan man tale om en fornuftssejr over juraen. Jura er ikke en matematisk formel, og de 15, der blev enige, tog en fornuftig vurdering og fik standset balladen endeligt - til gavn for os alle.

For Ege Alle og de tre fældede træer er ærlig talt et emne ingen efterhånden orker høre mere om. Den gamle sag var trukket for langt ud og skulle have været lukket - fornuftigt - for længe siden. Slut med Ebberød Bank, og tak for det...

Tilbage står så, om de 21 i halvcirklen på rådhuset kan lægge uenigheden bag sig, og især står det tilbage, om de 13 i konstitueringen, trods markant uenighed i den konkrete sag, kan finde melodi og taktstok igen og fortsætte deres samarbejde.

Hvis ikke, er der nok et tidligere borgmesterparti, der står mere end klar til at skubbe lidt rundt på magtfordelingen - vel vidende, at den nuværende borgmester bliver på posten - uanset hvad kommer til at sidde ved roret. Mon ikke et par eller fire i salen har regnet lidt på mandater ved en eventuel omkonstituering?.

 

nem