Forslag om Øresund-samarbejde

Forslag om Øresund-samarbejde

Konservative i Hvidovre vil gerne være en del af Øresundsvandssamarbejdet

Kommunalt medlemskab af Øresundsvandsamarbejdet vil sikre udviklingen af et bæredygtig Øresund.

Det mener Konservative i Hvidovre, der på tirsdagens kommunalbestyrelsesmøde stillede forslag om, at Hvidovre Kommune indtræder i samarbejdet.

- Sammenfattet stiller vi konservative til forslag, at Hvidovre Kommunes har til hensigt at indtræde i Øresundsvandsamarbejdet. Derfor skal denne mulighed undersøges og forelægges som en sag i Klima-, Miljø- og Teknikudvalget, fremgår det af den sagsfresmtilling, som kommunalbestyrelsen tirsdag aften tog stilling til.

Øresundsvandsamarbejdet er et samarbejde omkring Øresund mellem danske og svenske kommuner samt Lensstyrelsen Skåne. Bl.a. Brøndby Kommune, en lang række kommuner nord for København og svenske kommuner ud til Øresund er allerede medlem. Øresundsvandsamarbejdet arbejder aktivt for en fælles og koordineret udvikling af et bæredygtigt Øresund samt bevaring af Øresunds unikke livsmiljøer for fremtiden.

Prisen for at deltage i samarbejdet er for Brøndby Kommune oplyst til 13.500 kr. pr. år. Dette beløb dækker driften af et fælles sekretariat beliggende i Københavns Kommune samt et rådighedsbeløb til aktiviteter.

- Beløbet skal naturligvis valideres for Hvidovre, og vi foreslår, at medlemsforslaget og forslag til at dække årsgebyret indenfor det eksisterende budget, tages op på et kommende møde i Klima-, Miljø- og Teknikudvalget, skriver Konservative i deres medlemsforslag til kommunalbestyrelsen.

 

red