Fri leg er aflyst!

Fri leg er aflyst!

Flertallets beslutning viser en bekymrende mangel på tillid til, at småbørnsforældre og bedsteforældre vil passe godt på gynger og rutsjebaner, skriver TINA CARTEY HANSEN:

LÆSERBREV: Legepladserne på byens kommunale daginstitutioner kunne nu være åbne for alle børn. Men sådan blev det desværre ikke. Det konservative forslag om at åbne legepladserne efter lukketid og i weekenderne, blev nemlig stemt ned i kommunalbestyrelsen.

I en tid, hvor fællesskab, åbenhed og børns trivsel burde være i højsædet, vendte Socialdemokratiet, SF m.fl. ryggen til en oplagt mulighed for at give især de mindste børn flere legemuligheder.

Legepladserne kunne ellers have været et nyt mødested for leg og hygge i weekenderne. Det handler ikke kun om at udnytte og sambruge de faciliteter, vi har – det handler om at skabe mere værdi for vores børnefamilier, uden at det koster ekstra. For vi har hverken penge eller plads til at bygge flere legepladser, som ellers plejer at være et brugt valgløfte.

Bl.a. København, Rødovre og Høje-Taastrup har gode erfaringer med åbne legepladser, og vi havde ønsket det samme for Hvidovre. De bekymringer, der blev rejst i høringssvarene, føler vi var godt afdækket og belyst i sagen, hvor positive erfaringer fra andre byer indgik. Derfor er vi ærgerlige over at de røde partier tilsyneladende traf deres beslutning på baggrund af irrationel frygt i stedet for fakta.

Beslutningen viser en bekymrende mangel på tillid til, at småbørnsforældre og bedsteforældre vil passe godt på gynger og rutsjebaner, når børnene leger. Det ærgrer os, at man på den måde åbenbart ikke stoler på sine egne borgere!

Nu håber vi, at nogle af daginstitutionerne viser mere mod end politikerne og åbner deres legepladser. For det har de på baggrund af vores initiativ til sagen nu trods alt fået mulighed for.

Så Hvidovre lever op til sin vision om at være børnenes og familiernes by.

Tina Cartey Hansen

På vegne af den Konservative gruppe i Kommunalbestyrelsen