GÅ EN FORÅRSTUR:Hvidovres gamle og store træer

GÅ EN FORÅRSTUR:Hvidovres gamle og store træer

Der har de senere år været sagt og skrevet meget om træer her i vor by og en del gamle træer er forsvundet. - Men et sted trives de endda ekstra godt til stor glæde for mange og det er et besøg værd.

Hvidovre er jo ikke ligefrem kendt for store grønne områder og skove med store gamle træer, men et sted findes de - nemlig rundt om i Bredalsparkens bebyggelse. Her blev de første plantet tilbage i 1949-50, så det er ældre træer der findes her.

At der netop er “park” i navnet Bredalsparken er en sandhed, for her er boligerne omgivet af store grønne områder og er kendt som en af landets flotteste parkbebyggelser.

Det siger sig selv med træerne, der nærmer sig 75 år har de fået en vis størrelse og står her med stolthed og trives. Her passer man på træerne. Det er ejendomsfunktionærerne der dagligt arbejder i området og vedligeholder det flot. Netop her efter vinteren, hvor det var det ideelle tidspunkt at gennemgå træernes tilstand imens træerne stod bare, var det nemt at se om der var brækket store grene af i blæsten og kunne være til fare og falde ned, - netop sikkerheden er vigtig i et boligområde.

GÅ EN FORÅRSTUR

Her i den spæde forårstid kan man fornemme liv i træerne, og hvor de inden længe grønnes, er det godt med en frisk gåtur og samtidig kan man lære om den betydning vore træer har for vores trivsel. På en del af træerne i Bredalsparken er der infotavler som fortæller, hvad træet hedder om blomster og farve, samt hvor meget CO2. de oplagre m.m.

Start en tur for enden af butikstorvet på Neergårds Alle og følg stien mod Sognegårds Alle. Netop på denne strækning er der ca. en 8-10 infotavler.

PARKPLAN

Det er dejligt at se de mange gamle store træer stadig er sunde og trives, men med alderen er det jo også nødvendigt at nogle må fældes og der sker en udskiftning. I parkplanen for Bredalsparken er der retningslinjer for at der skal plantes nyt, når der fældes. Dette er med til at fastholde området som et smukt sted at bo og færdes i.

 

Tekst og foto: Preben Knak