Genhusning i Lejerbo fortsat i gang

Genhusning i Lejerbo fortsat i gang

Boligselskabet Lejerbo håbede på, at de ville tage seks måneder at genhuse beboerne – her fem måneder efter er halvdelen fra 3. sal genhuset

Lejerbos Sønderkærgården og beboerne i afdelingens 2. og 3. sal står foran et større genhusningsarbejde.

Det skyldes at 2. og 3. salens brandsikkerhed skal afdækkes og sikres.

Derfor meldte Lejerbo i marts ud, at arbejdet med genhusning ville blive påbegyndt og administrationsselskabet bad Hvidovre Kommune om at stoppe deres anvisning til afdelingen. På daværende tidspunkt var meldingen fra boligselskabet, at genhusningen af beboerne i 3. sals-lejlighederne kunne realiseres inden for seks måneder. Her fem måneder efter Hvidovre Kommune stoppede anvisningen til afdelingen har Hvidovre Avis spurgt Lejerbo, hvordan det går med genhusningen af beboerne i de 84 lejemål i bebyggelsens 3. sal samt en eventuel genhusning af de yderligere knap 100 lejemål i bebyggelsens 2. sal.

Hvor mange lejemål er blevet genhuset på henholdsvis 3. og 2. sal?

- Beboerne i de 84 boliger på 3. sal skal genhuses permanent. De øvrige boliger, herunder 2. sal, afventer realisering af et eventuelt kommende projekt. Det er derfor ikke afgjort med sikkerhed, om 2. sal skal midlertidigt genhuses. Genhusningskonsulenten er i fuld gang. Alle boliger i Lejerbo Hvidovre, der opsiges af lejer, bliver anvendt til genhusning fra Sønderkærgården, hvis det er muligt i forhold til ønsker og behov hos de beboere, der skal genhuses, fortæller Lejerbos administrerende direktør Palle Adamsen til Hvidovre Avis.

Palle Adamsen fortæller endvidere, at det efter hans mening går godt med genhusningen. Han siger:

- På 3. sal står udestår genhusning af ca. halvdelen af beboerne. Desuden er der mange beboere, som har fået tilbudt en anden bolig og er i gang med at skrive kontrakter under, gøre klar til flytning osv. I det hele taget er der en rigtig god dialog mellem genhusningskonsulent, Lejerbos boligrådgivere og beboerne.

Lejerbo: Gået rigtig fint

Hvornår forventer Lejerbo, at genhusningen er opnået?

- Genhusningsindsatsen er foreløbig gået rigtig fint. Men det er ikke muligt at sige, hvornår den sidste beboer på 3. sal kan tilbydes en ny, permanent bolig, der lever op til beboernes krav og ønsker. For at kunne tilbyde nye, permanente boliger til beboerne på 3. sal skal andre jo flytte ud af deres boliger i Lejerbo Hvidovre, siger Palle Adamsen.

Som det tidligere er beskrevet, er målet med genhusningen af beboerne, at brandsikkerheden i ejendommen skal afdækkes og eventuelt udbedres. Hvidovre Avis har derfor spurgt Lejerbos administrerende direktør, hvad status er på den del af sagen.

Den administrerende direktør siger:

- Der foreligger en række mulige planer, som hver især skal analyseres både teknisk og økonomisk, og de afledte konsekvenser skal afdækkes. Derefter skal mulighederne drøftes og afklares med beboerne i afdelingen, organisationen, Hvidovre Kommune, Landsbyggefonden og de behørige myndigheder, lyder det fra Palle Adamsen.

red

Foto: Beboerne i Sønderkærgårdens 3. sal er foreløbig de eneste, der skal genhuses - men det skal de tilgengæld permanent.