Glædelig nyhed for gymnasiet og Hvidovre: Men der er måske også en anden vej?

 Glædelig nyhed for gymnasiet og Hvidovre: Men der er måske også en anden vej?

Ugens Kommentar af Niels Erik Madsen

UGENS KOMMENTAR: Det er svært at være utilfreds med de planer, der i al hemmelighed har været arbejdet med på Hvidovre Gymnasium & HF - nemlig at sikre, at gymnasiet faktisk har en fremtid, så vores unge i lokalmiljøet igen kan finde lyst til at tage deres ungdomsuddannelse lokalt.

Som formanden for skolens bestyrelse siger det i denne uges Hvidovre Avis, så mangler der simpelthen liv på skolen, og det har gjort det mere end svært at tiltrække unge til at fylde klasselokalerne op. Det har naturligvis heller ikke hjulpet, at den nuværende regering fejlede med at lave en elevfordelingsaftale, der kunne afhjælpe problemerne. Derfor må man absolut rose gymnasiets ledelse og bestyrelse for deres store arbejde med at sikre Hvidovre Gymnasium & HF en fremtid.

Selvom skolens nuværende linje med handlekraft, demokrati og fællesskab med garanti er udarbejdet af en dybt engageret ledelse, lærergruppe og elever, så må man dog også spørge sig selv, om det trods alt er et tema, der interesserer ret mange, der endnu ikke har rundet de 30 år?

Det kan man begræde, men man kan også være realistisk og i stedet slippe de unge løs og lade dem kaste sig over det, som de til alle tider har interesseret sig allermest for: Drama, medier, IT, musik, film og kultur generelt. Bare en ide, hvis indhold vel alt andet end lige ikke kan ligge alt for dybt begravet i de faglige skuffer!

 

nem