Godt tilfreds med ansættelsen

Godt tilfreds med ansættelsen

Fungerende borgmester SØREN FRIIS TREBBIEN med svar på læserbrev om ansættelse af skolecenterchef:

LÆSERBREV: I sidste uges avis bliver der i et læserbrev med anonym afsender fremsat kritik af kommunens ansættelse af Gungehusskolens leder Ole Møller Laursen som ny skolecenterchef. Det kan, hvis man læser læserbrevet, se ud som om den nye skolecenterchef har fået stillingen uden videre. Det er ikke tilfældet.

Når vi ansætter en centerchef, så bliver der nedsat et ansættelsesudvalg. Økonomiudvalget har valgt, at dette udvalg består af i alt 11 personer: 3 medarbejderrepræsentanter udpeget af MED-udvalget, 2 ledelsesrepræsentanter, en centerchef, direktør og kommunaldirektør. Desuden udpeger Økonomiudvalget 3 medlemmer til ansættelsesudvalget.

Ved ansættelsen af Ole Møller Laursen som skolecenterchef var jeg selv sammen med Sara Benzon og Kenneth F. Christensen, der desuden begge sidder i Skole- og Uddannelsesudvalget, udpeget til ansættelsesudvalget.

Vi har i øvrigt haft en ekstern rådgiver, konsulenthuset Genitor inde over ansættelsesprocessen. Vi modtog 18 ansøgninger til stillingen alle fra kvalificerede personer. Der blev gennemført 2 samtalerunder, og de 3 ansøgere, der gik videre til anden runde har været igennem en personlighedstest, som ansættelsesudvalget fik resultatet af. Derefter indstillede et enigt ansættelsesudvalg til Økonomiudvalget at Ole Møller Laursen var udvalgets bud på en ny skolecenterchef. Økonomiudvalget behandlede indstillingen og besluttede at ansætte Ole Møller Laursen.

Som fungerende borgmester og medlem af ansættelsesudvalget er jeg rigtig godt tilfreds med ansættelsen og bakker fuldt og helt op om valget af en dygtig, mangeårig skoleleder i Hvidovre Kommune som ny centerchef for Skole og Uddannelse.

Med venlig hilsen

Søren Friis Trebbien Fungerende borgmester