Gøngehøvdingen – på syngende grund

Gøngehøvdingen – på syngende grund

Hvidovre Teaterforenings sidste forestilling i denne sæson opføres i Kometen lørdag den 20. april

Figaros har 20-års jubilæum i foråret 2024. Det fejres med forestillingen ”Gøngehøvdingen” usædvanlig frit efter Carit Etlar. Figaros kan bedst beskrives som opera, der møder Monty Python. Carit Etlars roman skildrer begivenhederne i 1657-1658, da Svend Poulsen Gønge forsvarer Sjælland mod de svenske styrker og deres tyske lejesoldater. Svend Poulsen Gønge og hans tro ven og svoger Ib får til opgave at hente 50.000 rigsdaler i Vordingborg Kirke og bringe dem til København. Men at komme forbi de svenske linjer er svært, og det bliver bestemt ikke bedre da den tyske kaptajn Mannheimer og hans ledsager, heksen Kulsoen, jagter dem på livet for at få fingre i de mange penge.

Udsat for Figaros vridemaskine kan handlingen godt sine steder tage en lidt anden drejning…. Figaros og Den Ny Operas opdaterede udgave af ”Gøngehøvdingen” tilsættes kendte hits fra opera, operette og musical og krydres med masser af komik. ”Gøngehøvdingen” spilles, synges og danses alle roller i et festfyrværkeri af humor og musik af så kendte kræfter som Lisbeth Kjærulff, Hans Dueholm, Kristian Jensen og Allan Dahl Hansen .

– Opera, humor og komik i en sprudlende boblende cocktail når gøngerne Svend og Ib bekæmper besætterne, svensken og snyder forræderen Kulsoen for skatten. Vi er meget glade for, at præsentere denne musikalske og morsomme jubilæumsforestilling “Gøngehøvdingen - på syngende grund”, som spiller lørdag den 20. april kl. 16 i Kometen/Medborgersalen. Du kan trygt skynde dig, at købe billet enten på tlf. 36 49 66 06 onsdag og torsdag ml. kl. 10-15, eller på hjemmesiden hvt.billetexpressen.dk;- Det er måske også muligt at komme i døren en ½ time før forestillingen og købe billet, siger Niels Jensen-Storch.