Gør igen klar til ”Store Cykeldag”

 Gør igen klar til ”Store Cykeldag”

Cyklistforbundet arrangerer igen den populære cykeldag i Hvidovre

Igen i år holder Cyklistforbundet i samarbejde med Brøndby-og Hvidovre kommuner den populære ”Store Cykeldag”. Det er for alle, der har lyst til en cykeltur, socialt samvær med andre cyklister, samt modtage nogen viden om området.

Det sker søndag den 16. juni i Hvidovre, med afgang fra Kometen (Hvidovre Hovedbibliotek) kl. 10.00. I Brøndby og Hvidovre kommuner køres to forskellige ruter, der i år slutter samlet i Middelalderlandsbyen i Brøndby. Ved det fælles arrangement vil der være mulighed for at vinde præmier, for de deltagere, der har udfyldt og afleveret korrekt svar på dagens cykeltrafik konkurrence.

En tradition – også for børnene

Store Cykeldag plejer også at være populært hos børnefamilierne – og der kræves ingen tilmelding.

Det er en cirka 15 år lang tradition at holde ”Store Cykeldag” i Hvidovre. På turen bliver der fortalt om et bestemt emne eller der er et tema. I år har man valgt at cykle langs Planetstien og følge planeterne i solsystemet der er 6 km lang. Man har kontaktet en astrofysiker, som arrangørerne håber vil deltage og herunder fortælle om planeterne.

Ud på planetstien

Planetstien, som er en astronomisk familieattraktion i miniformat. Planetstien blev anlagt i år 2000 efter et projekt udarbejdet af en 9. klasse på Frydenhøjskolen. Planetstien er udført i målestoksforholdet 1:1 mia.

Fra Kometen cykler man samlet til Vigerslevparken, hvor man ser og hører lidt om byggeprojekter, som skal udføres.

I Kystagerparken bevæger deltagerne sig op på Åmarksbjerget, hvor planetstien begynder med Solen på Bjerget til Pluto i Mågeparken.

I Hvidovre Havn gøres et stop, hvor man ser på byggeprojekter og hører lidt om Hvidovre Havn.

Fra planeten Pluto, som er sidste stop på planetstien – kører ad grønne stier mod naturskøn strand i Brøndby Strand, og der afsluttes i Middelalder Landsbyen i nærheden af Brøndby Strand og her er der mulighed for at spise medbragt mad eller købe lidt til at spise og drikke.