Grønt flag for affaldsprojekt

 Grønt flag for affaldsprojekt

Præstemosskolen blev fejret forleden

Præstemoseskolen fik Friluftsrådets grønne flag i fredags. Det er 13. gang, skolen får flaget, som giver ret til at kalde sig ”Grøn Skole”.

I løbet af skoleåret 2022/2023 har de på Præstemoseskolen arbejdet med affald som deres tema for skoleåret.

Deres arbejde med affald har bl.a. taget sig ud gennem en forbedring af mulighederne for kildesortering af affald på deres skole. De har oprettet et smiley-system som er synligt for alle på skolen, og systemet gør det muligt løbende at følge med i, hvordan det går med affaldssorteringen. Dertil har de løbende gennemført affaldsindsamlinger på deres skole, som elever og lærere i fællesskab har medvirket til.

Arbejdet med affald som tema har også taget sig ud gennem undervisningen på deres skole, i og med at visse klasser har haft undervisningsforløb om affald, genanvendelse og identifikation af forskellige typer af affald og deres forskellige nedbrydningstider i naturen.

Dertil har de haft adskillige andre undervisningsforløb, som har knyttet sig til andre grønne temaer, heriblandt friluftsliv, insekter, klimaforandringer og bæredygtigt forbrug. Visse forløb har endda givet anledning til aktiviteter som overnatning i sheltere, kajakroning og vinter-badning. Endnu andre har givet anledning til ekskursioner ud af huset til bl.a. Quark natur-center for at dissekere fasaner og undersøgelse af insekter.

 

Foto: Fungerende borgmester Søren Friis Trebbien var med til at hejse flaget på Præstemoseskolen i fredags.