Gungehusskolen skal hives op: Alle kneb gælder!

 Gungehusskolen skal hives op: Alle kneb gælder!

Ugens kommentar af Niels Erik Madsen

UGENS KOMMENTAR: Først blev skoledistrikterne ændret, så elevoptaget på Gungehusskolen blev større.

Nu arbejdes der så på at fjerne de ældste modtageklasser fra Gungehusskolen, så den "plagede" skole med den udfordrede socioøkonomi og det lave karaktergennemsnit, kan få en hjælpende hånd. En ny skoleleder er det også blevet til - få glemmer vel, at den tidligere skoleleder trods sine gode meritter ikke formåede at hive skolen op, men til gengæld blev centerchef for hele skoleområdet i Hvidovre.

Alle kneb gælder tilsyneladende for at rejse Gungehusskolen, fristes man til at sige. Og det i sig selv er der vel ikke noget galt med. Men spørgsmålet er naturligvis, om flytningen af de ældste modtageklasser ikke blot er en papirmanøvre, fordi det lave karaktergennemsnit jo så blot bliver smurt ud på en anden skole?

Det kan meget vel være, at denne anden skole - Langhøjskolen - kan bære et lavere karaktergennemsnit, ligesom det naturligvis også godt kan være, at skolen har en helt anden evne til at løfte eleverne fra modtageklassen til faktisk at gå til eksamen. Ingen af delene står der meget om i den sagsfremstilling, som politikerne fornylig er blevet forelagt.

Man kan selvfølgelig håbe, at Langhøjskolen er langt bedre gearet til modtageklasser, men alt andet end lige er det svært at se, at en flytning kan ændre på meget andet end Gungehusskolens renommé.

 

nem